Salut

Nou projecte per propiciar un envelliment saludable

És l’objectiu d’un intens programa divulgatiu impulsat des de l’atenció primària de Blanes

L’Equip d’Atenció Primària de Blanes inicia el projecte La salut importa, destinat a fomentar la prevenció, les cures personals i l’apoderament de la població adulta del municipi en qüestions de salut, en especial, del col·lectiu de persones grans. La iniciativa, que comença el dijous 1 de febrer , consta d’un programa de 10 sessions divulgatives a càrrec de professionals de medicina, infermeria, treball social, nutrició, fisioteràpia i atenció a la ciutadania de l’Equip, encarregats de difondre temes vinculats amb la salut des de diversos vessants. Les sessions tenen una periodicitat quinzenal en horari de 10.30 h a 12.00 h i es desenvolupen en diferents espais municipals de Blanes, com la biblioteca comarcal, el casal cívic comunitari o l’exterior del CAP, fins al 13 de juny. D’aquesta manera, es vol facilitar l’assistència de públic, amb el focus posat en aquelles persones de més de 65 anys que volen tenir un millor coneixement sobre pràctiques habituals per controlar i millorar la seva salut.

“Volem apoderar les persones en qüestions de salut personal difonent coneixements sobre accions comunes, com pot ser prendre’s la pressió arterial, però que encara generen dubtes que rebem al CAP. També volem explicar com fer diverses gestions dirigides a l’atenció primària, moltes de les quals es poden fer per via telemàtica”, destaca Isabel Ridaura, referent de benestar emocional i comunitària de l’EAP Blanes.

El projecte ‘La salut importa’ és un dels seleccionats dins l’Estratègia d’atenció primària i comunitària (APiC) i que s’emmarquen dins del Pla de Salut de Catalunya 2021-2025 impulsat des del Departament de Salut. Tots ells estan alineats amb la promoció de la salut comunitària i la prevenció, mitjançant activitats participatives capaces d’aconseguir una millora en la salut física i mental dels seus participants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva