Salut

Salut

Falten unes 2.000 infermeres a les comarques de Tarragona i l’Ebre

La ràtio actual és de 524 per 100.000 habitants, segons la vicepresidenta del Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona, Núria Illamola

L’ens reclama que se’ls reconegui administrativament la categoria de graduades

La vicepresidenta del Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona, Núria Illamola, calcula que falten unes 2.000 infermeres a les comarques de Tarragona i de l’Ebre. La ràtio actual és de 524 infermeres per 100.000 habitants a les comarques tarragonines i ebrenques mentre que la mitjana europea se situa en 827, segons les dades de l’Organització Mundial de la Salut, falicitades per Illamola a l’ACN. El col·legi continua reclamant que se’ls reconegui administrativament la categoria de graduades, després de l’acord per desconvocar la vaga indefinida. També demanen més incentius per revertir el poc personal a les zones rurals del Priorat. Terra Alta o la Conca de Barberà.

A banda de la ràtio actual, la vicepresidenta posa sobre la taula una altre situació: les jubilacions. Assegura que en els propers vuit cinc anys ho farà el 8% de la plantilla. “Tindrem encara menys personal d’infermeria”, lamenta. La situació és preocupant, sobretot, en el cas de les llevadores. . “El relleu generacional està molt més acusat perquè no deixen de ser especialistes que necessiten una formació prèvia, independent del grau, amb una residència de dos anys. Les places que s’ofereixen per a llevadores són baixes”, afegeix.

A més hi ha una altra problemàtica, la situació de les zones rurals que, segons Illamola, pateixen la “carència” de personal. Es tracta de les àrees al voltant de municipis com Cornudella de Montsant, Falset, Montblanc, Camarles o les Cases d’Alcanar. Destaca que a les Terres de l’Ebre la situació “s’agreuja”. Davant d’aquesta problemàtica, Illamolla considera que el Departament de Salut hauria d’ampliar els incentius per fer les zones rurals més atractives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins