Salut

El Consorci Hospitalari de Vic lidera una iniciativa pionera per combatre la depressió i prevenir el suïcidi

Els objectius són millorar el coneixement sobre la malaltia, reduir l’estigma i fomentar la cerca d’ajuda

Combatre la depressió i prevenir el suïcidi és l’objectiu d’una iniciativa pionera a Catalunya que impulsa Osona Salut Mental, del Consorci Hospitalari de Vic. Es tracta del projecte EAAD-Best, una proposta de l’Aliança Europea contra la Depressió que ha estat reconeguda per la Unió Europea, i que té com a objectiu millorar la detecció precoç de la depressió i prevenir la conducta suïcida.

Segons recull ACN, el projecte es basa en un enfocament integral que inclou activitats a diversos nivells comunitaris, des de la formació per a professionals de la salut, entitats i associacions, fins a campanyes de conscienciació per al públic. Es preveu que les accions ajudin a millorar el coneixement sobre la malaltia, reduir l’estigma associat i fomentar la cerca d’ajuda quan calgui.

“La depressió és la causa més important de la conducta suïcida. Cada any es produeixen prop de 700.000 suïcidis consumats a tot el món, dels que un 90% tenen lloc en el context d’un trastorn psiquiàtric, principalment la depressió”, ha explicat Víctor Pérez, investigador del CIBERSAM (Centro de Investigación Biomédica en Red de Salut Mental) i cap de servei de Salut Mental a l’Hospital del Mar, durant l’acte de presentació a Vic. “Amb el Projecte EAAD-Best, busquem implementar estratègies efectives que ajudin a reduir aquestes xifres alarmants i brindar suport a aquells que ho necessiten”, ha afegit.

L’estratègia s’ha implementat ja en 120 regions de 15 països dins i fora de la UE, a les que ara se sumen les comarques d’Osona i el Lluçanès. Els impulsors defensen que el Projecte EAAD-Best a Vic representa “un pas important” cap a la construcció d’una comunitat “més saludable i solidària”. S’espera que els resultats obtinguts aquí serveixin de model per a altres ciutats i regions que busquen abordar aquest desafiament de manera efectiva. Amb aquesta iniciativa s’estableix també l’Aliança catalana contra la depressió, amb intervencions i materials específics per a la població de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA