Salut

salut

L’hospital comarcal del Ripollès necessita cobrir vuit places d’infermeria

La captació de personal és un dels reptes que ha d’afrontar l’hospital de Campdevànol. El centre no és aliè a la falta de professionals sanitaris a tot el país. El director-gerent, Joan Grané, ha explicat que actualment necessiten cobrir vuit places d’infermeria, entre jubilacions i baixes, segons informa l’ACN. “En busques i no n’hi ha”, indica, tot admetent que per a un hospital de muntanya encara és més difícil atraure talent. La falta de metges, en canvi, l’han “compensat” gràcies a l’aliança estratègica amb el Consorci Hospitalari de Vic amb qui treballen de forma coordinada. L’endocrinologia i la neurologia són serveis que es volen incorporar al centre del Ripollès a curt termini. Aquest divendres s’ha presentat el Pla Estratègic 2022-2026.

D’una plantilla de trenta infermeres, l’hospital comarcal del Ripollès té vuit vacants que encara no han aconseguit cobrir. Grané situa el problema en “un tema de mercat”: davant la falta de professionals arreu, acostumen a guanyar els hospitals de referència i no pas els més petits. En relació als incentius econòmics a l’atenció primària que el Departament de Salut va anunciar per a les zones rurals, el responsable del centre assegura que no en té coneixement, a banda del que s’ha dit als mitjans. Creu que hi ha hagut una “falta de planificació” perquè ja fa anys que el sector alertava de la falta de metges i d’infermeres en pocs anys.

Precisament, el pla estratègic que han presentat aquest divendres dedica un espai a la captació de talent, conscients que aquest és un repte que caldrà resoldre en els propers anys. En relació a l’anterior pla estratègic, Grané destaca un fet que per ell és fonamental i que els “fa més atractius”: l’obertura de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC el 2017 i la vinculació amb el centre de recerca. Gràcies a l’aliança estratègica que des del juny passat tenen amb el Consorci Hospitalari de Vic, els ha permès oferir als professionals que tenen la possibilitat de fer formació i recerca, “molt important per ells i també pels malalts perquè amb un metge ben reciclat i ben format l’atenció que rep el pacient és millor”. Una situació, remarca, que amb l’aliança que tenien abans amb l’hospital d’Olot i el Trueta això no els va passar mai, ha dit. Des del juny passat, els pacients del Ripollès que s’han de sotmetre a una intervenció quirúrgica de cirurgia general amb ingrés o urgent s’han de desplaçar fins a Vic enlloc d’anar a Olot, com havia passat en els últims anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA