Salut

salut

L’OMS alerta que més de la meitat dels països sofriran un alt risc de brots de xarampió enguany

L’organisme explica que la prevenció d’aquesta malaltia per part dels governs ha caigut per la crisi provocada per la Covid-19 o els recents conflictes armats

L’augment generalitzat dels casos de xarampió a escala mundial farà que més de la meitat de tots els països del món corrin risc “alt o màxim” per brots d’aquesta malaltia per a finals de 2024, segons ha advertit aquest dimarts l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Les últimes dades globals sobre els casos notificats a l’OMS (a febrer de 2024) indiquen que va haver-hi 306.291 en 2023 enfront de 171.156 casos en 2022, la qual cosa va suposar un augment del 79%.

El nombre de països amb brots d’alt risc, és a dir, amb una incidència superior a 20 casos per cada milió d’habitants, va augmentar de 32 en 2022 a 51 l’any passat, ha precisat en una roda de premsa l’experta en xarampió i rubèola de l’OMS, Natasha Crowcroft.

Atès que en molts casos els contagis i defuncions no es notifiquen o no s’associen amb aquesta malaltia, l’organització sanitària estima que, en realitat, va haver-hi 9,2 milions de contagis i unes 136.216 morts en 2022, la qual cosa representa un augment dels decessos del 43% en comparació amb 2021.

A més, l’experta va advertir d’una “gran desigualtat” en la distribució d’aquests casos i morts, ja que es preveu que gairebé la meitat (48%) de les nacions que entraran en nivell de risc alt o màxim enguany seran països de renda mitjana o baixa.

Per a fer front a aquesta situació, l’experta ha instat a prendre mesures urgents per a garantir que tots els nens estiguin protegits, ja que, ha assegurat, la prevenció del xarampió i la rubèola ha “caigut” de les prioritats governamentals a causa de crisis mundials com la Covid-19 o els recents conflictes armats.

A més, Crowcroft ha insistit que els països de renda baixa han de donar prioritat a la prevenció del xarampió en els seus plans per a completar la vacunació dels nens que ja han rebut la primera dosi d’immunització i en els quals el xarampió pot reaparèixer ràpidament si no es prenen mesures, amb un efecte “devastador en les comunitats vulnerables”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins