Salut

salut

Entra en funcionament el nou servei d’urgències territorial d’Osona i el Lluçanès

Les noves urgències territorials d’Osona i el Lluçanès es concentren a partir d’aquesta setmana a l’Hospital Universitari de Vic amb el format de “porta única urgent” i assistència específica segons la patologia. Així, les persones que tinguin una urgència en horari de nit –és a dir de les vuit del vespre a les vuit del matí– han de dirigir-se al centre hospitalari, on trobaran integrats els serveis d’urgències tant de l’atenció primària com hospitalària. Es tracta de l’únic punt d’atenció obert per a tota la comarca, tant per les urgències lleus com per les greus, els 365 dies de l’any. D’aquesta manera, es recupera el punt únic d’atenció urgent a l’hospital que hi havia abans de la pandèmia, però ara amb uns espais renovats i amb un nou model amb direcció única.

En horari diürn, les urgències greus també s’atenen a l’Hospital Universitari de Vic. Pel que fa a les urgències lleus, s’atenen de dilluns a divendres als centres d’atenció primària. En cas que el centre de referència sigui un consultori que tanca al migdia, cal adreçar-se a l’àrea bàsica de referència oberta fins a les vuit del vespre.

Els caps de setmana i festius en horari diürn, les persones que tenen urgències lleus han d’adreçar-se al punt d’atenció continuada (PAC) que tenen de referència, segons l’àrea bàsica de salut a la qual pertanyen. Hi ha cinc punts detenció continuada: a Manlleu (per cobrir els municipis de Manlleu, Roda de Ter i Sant Hipòlit de Voltregà), a Tona (Tona i Santa Eugènia de Berga), a Centelles i a l’Hospital Universitari de Vic (Vic Sud i Vic Nord).

Després d’un any d’obres a l’Hospital Universitari de Vic, el centre ha finalitzat la millora i ampliació de les urgències, l’obra de més envergadura que s’hi ha fet mai. Amb un cost de prop de dos milions d’euros, cofinançats entre el Servei Català de la Salut i el Consorci Hospitalari de Vic, el servei atén més de 60.000 persones a l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot