Salut

salut

L’activitat hospitalària creix un 6% al Consorci Hospitalari i la Santa Creu de Vic en un any

L’activitat hospitalària del Consorci Hospitalari de Vic i a la Fundació Hospital de la Santa Creu s’ha incrementat més d’un 6% el 2023 si es compara les xifres amb l’any anterior. La gerent conjunta dels dos ens, Sara Manjón, ha presentat avui els resultats: un augment de més d’un 6%, un 7,7% en Salut Mental, un 7,8% en Atenció Intermèdia i Dependència, un 4,2% en atenció urgent, un 8% en les consultes externes i més d’un 15% en les proves diagnòstiques.

Manjón s’ha mostrat satisfeta també que s’han acomplert els terminis de garantia que marca el CatSalut i s’ha aconseguit tancar el 2023 “sense cap persona que estigui esperant una intervenció quirúrgica fora del temps establert”. La gerent afegeix que aquesta fita s’ha pogut acomplir tot i haver realitzat 200 intervencions més de neoplàsies que l’any anterior.

Per a aquest any, l’objectiu és seguir creixent en l’activitat pròpia i consolidar els àmbits d’expertesa cínica i assistencial. “Un hospital ha de tenir molt clar que té un usuari, un pacient i unes famílies que viuen un moment delicat a la seva vida i se’ls ha de fer partíceps del que passa dins de l’hospital”,afirma la gerent.

En aquesta línia, un dels projectes prioritaris és Néixer a Osona. Es tracta de grups de treball amb ciutadanes que han tingut el fill o filla a l’hospital per analitzar-ne l’experiència i proposar possibles millores que el propi centre pugui internalitzar. O també el pla que tenen per humanitzar el servei de pediatria, una col·laboració que s’ha fet amb PaVic i la marca Eukarya de Lluc Crusellas – el millor xocolater del món– per tirar endavant un projecte de mona solidària.

Altres projectes són la implantació d’un nou sistema d’informació com a eina transversal, el desplegament del Biobanc i l’ampliació de la cartera de serveis amb noves tècniques diagnòstiques i nous tractaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA