Salut

política

La CUP reclama més inversió en sanitat per garantir la qualitat del serveis

El cap de llista del grup a comarques gironines, Dani Cornellà, fa una crida per accelerar la construcció del nou Hospital Trueta ja que és “un projecte absolutament prioritari”

La CUP lamenta la deixadesa del govern en la sanitat pública i reclama més inversió per garantir la qualitat del serveis i l’atenció en català. Durant la roda de premsa que s’ha dut a terme avui a la ubicació on es construirà el futur Hospital Trueta, Anna Alcalà, candidata de la CUP-Defensem la Terra a comarques gironines, ha defensat que des del grup donen suport a les mobilitzacions i reivindicacions d’aquests darrers anys dels treballadors sanitaris. Segons Alcalà, “la conselleria no es cansa de treure pit dels convenis laborals signats, que no reverteixen les retallades i les millores no són per totes les categories, alhora que està retallant pressupost als hospitals assegurant que no tenen prou diners per aplicar els convenis”. La candidata també ha afegit que aquestes noves retallades en personal afecten directament la qualitat i atenció als usuaris de la sanitat pública.

Per la seva banda, Dani Cornellà, diputat i cap de llista de la CUP, ha lamentat “la deixadesa dels diferents governs de la Generalitat en la sanitat pública i les creixents transferències de diners públics cap a la sanitat privada, amb un clar objectiu de desprestigiar el servei públic i de mica en mica anar-lo privatitzant”. En aquest sentit, un exemple que ha posat el diputat és precisament el cas del nou Hospital Trueta: “És una necessitat de les comarques, que fa més d’una dècada que se’n parla, però ha costat molt que avanci el projecte. Finalment, el nou govern de Girona ha fet la feina, aprovant una modificació inicial del PGOU aquest mes de febrer, amb la trista abstenció del PSC, per tenir en poc temps tota la documentació per poder cedir els terrenys”.

En paral·lel, Cornellà també ha lamentat la falta de professionals al Centre d’Atenció Primària, la poca inversió en nous CAP a diferents poblacions de les comarques gironines, i la necessitat que els usuaris puguin rebre sempre l’atenció mèdica en català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet