Salut

VALLÈS OCCIDENTAL

Penúltima oportunitat per a l'hospital Ernest Lluch

Demà hi ha l'últim consell de govern abans de les eleccions i Cerdanyola, Montcada, Ripollet i Barberà n'esperen la licitació

La Coordinadora per la Sanitat Pública es va manifestar ahir

El desitjat hospital comarcal Ernest Lluch, que ha de donar servei als municipis de Cerdanyola, Montcada, Ripollet i Barberà, ha de viure demà un dia clau per garantir-ne l'execució. El govern enceta avui l'última setmana oficial del seu mandat i celebrarà demà l'últim consell de govern abans de les eleccions al Parlament. A partir de diumenge vinent exercirà com a govern en funcions.

Des que a finals d'octubre el Departament de Salut va ajornar sense data la licitació de les obres, l'hermetisme institucional sobre l'hospital ha estat gairebé total. Només l'Ajuntament de Cerdanyola va mostrar la “preocupació” que el projecte s'endarrerís. Però ara fa una setmana, l'Ajuntament de Ripollet va trencar aquest hermetisme i va anunciar que el consell tècnic de la Generalitat havia aprovat, dimarts passat, l'expedient de construcció de l'hospital, per dur-lo a aprovació demà.

El calendari

Fins ara, en el calendari d'aquest hospital només hi consten promeses incomplertes, dates que s'han esfumat i veïns desil·lusionats. Des que la consellera de Salut, Marina Geli, va donar llum verda al projecte –el 2004 com a hospital d'urgències i el 2006 amb llits per a ingressos– cap calendari no ha acabat sent creïble. En tots aquests anys s'han fet moltes rodes de premsa, visites als terrenys i presentacions del projecte. Però l'acte de col·locació de la primera pedra encara no ha arribat i això ha crispat els veïns.

Una mostra d'aquest malestar és la manifestació que ahir al matí va fer la Coordinadora per la Defensa de la Sanitat Pública. Els manifestants, convocats a Cerdanyola i Ripollet, van fer una marxa conjunta i van llegir un manifest on s'afirmava que la comarca està per sota de la mitjana catalana de llits hospitalaris. Des del maig del 2008, aquesta és la quarta manifestació dels veïns reclamant que es construeixi l'hospital.

En aquests anys s'ha enderrocat la fàbrica que ocupava el solar i s'ha fet el concurs d'idees –pagat pels ajuntaments– per triar l'equip d'arquitectes de l'hospital.

LA DATA

12.2010
era la primera data oficial
per posar en marxa l'hospital. L'última data anunciada per Salut és ara durant el 2014.

LA XIFRA

4
manifestacions
ha organitzat la Coordinadora: maig 2008, desembre 2008, maig 2010 i la d'ahir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.