Salut

salut

Cinc-centes persones ja utilitzen la carpeta de salut que s'amplia ara a Malgrat

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva amplia el servei als usuaris del CAP del municipi que s'afegeix a l'experiència pionera estrenada a Calella

La carpeta de salut, el servei que permet als usuaris de determinats centres sanitaris de la zona nord del Maresme poder accedir des d'internet al seu historial mèdic, és ja utilitzat per unes 500 persones, segons la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), que va impulsar-lo l'estiu passat. La gerent de l'entitat, Núria Constans, va valorar positivament la iniciativa, que es va començar a aplicar amb la complicitat dels treballadors de l'Ajuntament de Calella i dels treballadors de l'Hospital Sant Jaume de la ciutat. “La carpeta de salut és una manera de retornar al ciutadà una documentació que li pertany i a la qual hi pot accedir de forma molt fàcil”, va apuntar.

Experiència exportable

El bon resultat de l'experiència ha esperonat els responsables de la Corporació a fer-la extensiva a aquells municipis on gestionen els centres d'atenció primària. El primer ha estat Malgrat de Mar que en pocs dies podrà facilitar als seus veïns l'accés a la carpeta de salut gràcies a l'enllaç del web de l'Ajuntament. “A través del DNI electrònic o del certificat idCAT l'usuari pot entrar a la seva carpeta i consultar totes les dades mèdiques disponibles”, va precisar el cap de la Unitat d'Atenció a l'Usuari i Comunicació de la Regió Sanitària de Girona, Xavier Burjons. Dades que inclouen des dels informes d'urgències, els ingressos hospitalaris, les vacunes rebudes o pendents de rebre i la medicació actual, entre d'altres. És previst que en un futur s'hi puguin afegir les radiografies i les voluntats anticipades.

Ampliar informació

L'alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy (PSC), va mostrar la seva satisfacció per la iniciativa i va demanar si el servei tenia previst incorporar aquella documentació que el pacient hagués obtingut de la sanitat privada. El director assistencial de la Corporació, Xavier Conill, va recordar que qualsevol informació relativa al pacient es pot fer arribar al seu metge i aquest la pot incorporar a la carpeta com un complement més. En un to més distès, Campoy va recomanar als professionals del sector que millorin la seva cal·ligrafia “perquè sovint no l'entén ningú”. Núria Constans va replicar a l'alcaldessa que un altre dels avantatges de la carpeta és que tota la informació que s'hi pot trobar “està feta amb l'ordinador i no hi ha problemes amb la lletra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen els carrers de Figueres

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona