Salut

Priorat

Cop de realitat a la Vilella Alta

Els veïns reclamen, al marge dels grans arguments polítics i sindicals, recuperar el segon dia de consulta del metge que els han retallat

La població envellida i l'enclavament del municipi dificulten la mobilitat als CAP

A la Vilella Alta, al Priorat històric, ens han tornat a fer tocar de peus a terra. Si al maig cap dels 112 electors va anar a votar a les eleccions municipals perquè les opcions es reduïen a candidatures fantasma, ahir van convocar una concentració, com Déu mana, per reclamar el dia setmanal de consulta mèdica que han perdut arran de les retallades en sanitat. Així, ja païts els grans arguments contra el nou model sanitari, els macrocomptes pressupostaris del govern i el tall de carreteres a les ciutats principals, a la Vilella Alta es va tornar a viure un xàfec de realitat.

El 25% de la població té més de 65 anys i només hi ha un autobús públic per desplaçar-se fins a Falset, la capital de la comarca, on hi ha el CAP més proper, i s'hi han de calcular uns vint minuts de trajecte. L'hospital de Móra d'Ebre és a 30 quilòmetres i el de Reus, a 40 quilòmetres, que, en via comarcal i salvats els accidents geogràfics, vénen a ser tres quarts d'hora de viatge. És a partir d'aquesta condició demogràfica i geogràfica que Jovent de la Vilella d'Amunt, amb el suport de les associacions de veïns i de jubilats i pensionistes, van sortir al carrer per reclamar els dos dies de consulta que tenien fins a l'1 de setembre. I és que els ha tocat entomar una retallada del 50%. El facultatiu el comparteixen amb la Vilella Baixa i Cabassers, on no s'han aplicat les retallades. És més, als de la Vilella Alta els toca els dilluns i, posats a comptar festius i ponts, es temen que estaran dies i dies sense veure el metge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat