Salut

Arbúcies manté les protestes indefinidament

Les manifestacions es van repetir ahir a Hostalric, Anglès i altres municipis

En el tancament d'Hostalric, els manifestants, de la plataforma d'“indignats”, va decidir marxar del CAP a mitjanit, tot i que la intenció inicial era passar-hi la nit. Però la manifestació, amb casserolada inclosa, es va repetir ahir al vespre, i es mantenia la possibilitat de fer nit al CAP. A Arbúcies es va fer una crida pels altaveus del poble per afegir-se a la convocatòria de protesta a quarts de nou del vespre, i els convocants, la Plataforma pel Manteniment de les Urgències al CAP, mantenen que les protestes no s'aturaran fins que no es restitueixin les urgències de nit.

El nou sistema per a totes les àrees bàsiques de la Selva interior ha de donar servei a 72.000 persones, des les quals unes 30.000 són a la zona de les Guilleries. A la zona d'Anglès, des d'on es mobilitza el moviment Ter-Brugent, l'alcalde, Pere Espinet, va recordar que l'ambulatori d'Anglès donava servei als municipis de la Cellera, Sant Julià de Llor, Bonmatí, Osor, Susqueda, Amer i Brunyola. Des del Departament de Salut s'insistia ahir que no es demana als usuaris que vagin a Santa Coloma de Farners quan tenen una urgència, sinó que truquin al 112, i a partir d'aquí s'activen els recursos sanitaris adequats. “No estem dient a la gent de Breda que vagi a Santa Coloma. El SEM, que és el que coordina el servei, activarà el recurs més adient en el cas d'una urgència, que pot ser fer desplaçar el metge o fins i tot fer venir un helicòpter”, va comunicar ahir el departament.

Pel que fa a la Selva marítima, les mateixes fonts van assegurar que encara no hi ha data de tancament dels ambulatoris, i que no està clar que el de Lloret de Mar es tanqui a l'octubre. “Ho explicarem properament, i ha veurem la manera com s'estructura”, es diu des del departament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES