Salut

saLUT

Cinc municipis de la Selva recorren contra el tancament de les farmàcies d'urgència

Breda, Hostalric, Massanes, Sant Feliu de Buixalleu i Riells i Viabrea fan un recurs d'altura pel tancament d'un servei que afecta a 15.000 usuaris

La batalla per preservar els serveis sanitaris a la comarca de l'interior de la Selva ha encetat un nou capítol amb el recurs d'altura que han presentat els alcaldes dels ajuntaments de Breda, Hostalric, Massanes, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu, contra la decisió de l 'acord del Col·legi de Farmacèutics de Girona del 27 d'octubre passat, que deixa els cinc municipis sense servei d'atenció d'urgències durant la nit a partir del proper dia 1 de desembre. El col·legi estableix que el servei de dispensar medicaments, fora de l'horari de nou del matí a les deu del vespre, es faci des de Sant Celoni o Santa Coloma de Farners. Això representa deixar sense farmàcia de proximitat les 24 hores de dia més de 15.000 persones.

El recurs d'altura presentat i signat pels alcaldes dels cinc municipis, Jordi Iglesias (Breda); Josep Antoni Frias (Hostalric); Josep Maria Clopés (Massanes); Josep Manel Tarrida (Riells i Viabrea), i Josep Roquet (Sant Feliu de Buixalleu), consideren que hi ha diversos defectes de forma que invaliden l'acord del Col·legi de Farmacèutics. Un dels punts d'incompliment, segons els recurrents, és que en el mateix acord de l'octubre hi constava donar la màxima difusió a la mesura de reestructuració dels horaris i comunicar-ho als ajuntaments afectats. A hores d'ara, cap dels cinc ajuntaments ha rebut cap notificació ni comunicat d'aplicació de la mesura, quant només falten quatre dies perquè es faci efectiva.

A banda, esmenten la contradicció que suposa que per una part la Generalitat s'assegura un servei permanent d'urgències les 24 hores del dia, i els 365 dies de l'any, malgrat el tancament en caps de setmana i nits dels centres d'atenció primària de Breda i Hostalric, consideren que no té sentit que se suprimeixin el serveis de dispensa de medicaments, en les mateixes hores que sí que es garanteix el servei sanitari. Els cinc alcaldes consideren que el dret a la salut no pot ser qüestionat pel suposat prejudici econòmic que generi als farmacèutics de la zona. Per tot això, demanen al conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, que invalidi de manera cautelar l'acord de la junta de govern del Col·legi de Farmacèutics, fins que no s'hagi pres una resolució definitiva, ja que no s'ha comunicat als ajuntaments en el termini legal amb què estaven obligats a fer-ho.

LA DATA

01.12.2011
És el dia que el Col·legi de Farmacèutics determina que cessi el servei d'urgència a cinc pobles de la Selva.

LA XIFRA

15.000
És el nombre de persones a les quals afecta la decisió de tancar les urgències farmacèutiques a part de la Selva.

LA FRASE

Després de lluitar per no haver-nos de desplaçar per ser atesos ara ho hem de fer per les receptes
Jordi Iglesias
alcalde de breda


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat