Un brot de grip A afecta 17 infants en una casa de colònies del Maresme

Salut confirma que tots són casos lleus

Disset dels cent dinou infants que participen en les colònies d'anglès organitzades pel servei de Joventut de la Generalitat van desenvolupar una diferent simptomatologia de la grip A, i ahir el Departament de Salut va confirmar que, en efecte, es tractava d'aquesta malaltia. El primer que es va trobar malament, i que va provocar l'alerta dels seus companys, va ser un nen de 12 anys que diumenge passat va ser traslladat al CAP d'Argentona, des d'on, segons les fonts de la direcció de les colònies, es va informar de la probabilitat que tingués la grip. «Vam avisar els pares, que precisament són metges, perquè el vinguessin a buscar i se'ls va demanar que ens confirmessin si les proves donaven positiu», indiquen les mateixes fonts, que recorden que també es va contactar amb els pares dels altres nens amb símptomes. Tant bon punt es va tenir constància de la malaltia, es va informar les altres famílies de la situació. «En tot moment van saber el que passava i quins eren els passos que seguíem», asseguren aquestes mateixes fonts. Amb tot, un dels responsables de les colònies assegurava ahir que havien rebut trucades d'algun dels infants afectats per la grip preguntant si es podia tornar a incorporar.

Avui s'acaben

A 49 dels 119 infants que hi havia a la casa els seus pares els van anar a buscar. Els altres, a petició de les famílies mateixes –a les quals ja se'ls havia assegurat que no hi havia cap risc de contagi– seran a l'alberg fins avui, que és quan s'acaben les colònies del grup. Però està previst que comenci un segon torn de nenes i nens demà diumenge, tot i que ja no tindran els mateixos monitors. «El protocol del departament ens indica que tots els empleats que han estat en contacte amb els infants afectats han de ser substituïts, per simple precaució», segons les fonts del servei.

Normalitat

L'ambient que es respirava ahir a Mas Silvestre era de total normalitat, perquè les activitats programades no s'havien aturat en cap moment i els infants aprofitaven les últimes hores abans de marxar cap a casa. Les colònies d'aquest grup, amb nens i nenes des de 8 fins a 12 anys provinents d'arreu de Catalunya, van començar diumenge passat, dia 26 de juliol, i s'emmarquen dins la proposta d'estades programades de l'Agència Catalana de Joventut, L'estiu és teu. L'estada potencia l'aprenentatge d'un idioma estranger –en aquest cas l'anglès– fent-ne un ús intensiu tant amb el contacte amb els monitors com amb la resta de companys de grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mataró impulsa una campanya contra els estigmes de la salut mental

mataró
girona

L’Ajuntament comença la campanya anual de control del mosquit tigre

GIRONA
societat

Arrenca el Rec.0 d’Igualada reivindicant la compra presencial

Igualada
PALAFRUGELL

S’obre el Parc Territorial, una nova zona verda de 10.000 metres quadrats

PALAFRUGELL

L’hospital crea una consulta especialitzada en el control de l’asma greu

Viladecans
MEDI AMBIENT

Els pagesos del Baix volen més aigua

barcelona
girona

Endesa crea una anella elèctrica al barri de Montilivi per reforçar el servei

GIRONA
GIRONA

L'Ultonia rebrà el campionat de Catalunya de cocteleria professional

GIRONA
Infraestructures i serveis

Finalitzen les obres d’accessibilitat a l’intercanviador de metro de Maragall

Barcelona