La legionel·la torna a aparèixer a Alcoi

Cinc persones es troben ingressades a l'hospital comarcal i dues d'elles es troben en estat de gravetat

La localitat més poblada de la comarca de l'Alcoià, s'enfronta novament al 14è brot de legionel·losi després de tres anys de parèntesi en els quals tan sols s'havia enregistrar un únic cas per any.

Els dos primers casos ja van estar detectats durant la primera quinzena del mes de juliol, però la conselleria de Sanitat els hi va mantenir en secret fins a data de hui, moment en que s'ha sabut de l'existència de quatre persones afectades més, dues d'elles considerades pels parts mèdics, en estat greu, encara que en el moment de redactar aquesta notícia es trobaven estables i amb expectatives de recuperació.

Els afectats per aquest nou brot de legionel·la, són persones adultes, totes elles entre els 40 i els 70 anys d'edat i la procedència domiciliària resulta ben diversa, encara que els tècnics asseguren que està geogràficament ben localitzat el suposat brot de la malaltia.

Hui mateix, un equip multidisciplinari composat per deu persones, ha iniciat el rastreig de les 454 instal·lacions de risc censades a la localitat, de les quals 133 es troben precintades i hi ha unes 200 desmantellades a hores d'ara.

S'ha descartat però, que el bacteri s'hi trobe en l'aigua potable o als dipòsits de subministrament, no obstant això, el nivell de cloració ha experimentat un xicotet increment (entre l'1,3 i l'1,5) a fi d'evitar contagis per aquesta via.

La conselleria de Sanitat estudia tornar a aplicar algunes de les mesures més dràstiques posades en marxa en el moment en que la legionel·losi era més radical, ara fa cinc anys.

El Partit Popular d'Alcoi, defensa el sistema de control de la legionel·la que ha estat vigent en la ciutat durant tot aquest temps i confia en que s'hi solventarà l'actual situació el més aviat possible, a fi de recuperar la normalitat dels darrers tres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La URV estudia amb les colles com adaptar les diades castelleres al canvi climàtic

Tarragona

Mataró repensa el projecte ReNatura amb les aportacions dels veïns

mataró

Territori ordena a La Ballena Alegre enderrocar 4 piscines i retirar 89 bungalows

sant Pere pescador

L’AMB obre la barrera de sorra perquè l’aigua fecal surti al mar

Castelldefels
Societat

Es registren 670 situacions relacionades amb LGTBI-fòbia l’any 2023

Barcelona

Maria Cinta Blanch és la nova gerent per “refundar” l’empresa de residus

TERRASSA
transports

En servei la nova parada de Glòries a les línies T4, T5 i T6 de tramvia

barcelona
SERVEIS

Nou pas de vianants accessible entre el passeig Verdaguer i l’estació d’Igualada

IGUALADA
societat

Territori obre el procés per expropiar els primers 5 pisos buits de grans tenidors

barcelona