Salut

Mas inaugurarà el 6 d'octubre el nou hospital d'Olot

El president de la Generalitat presidirà l'acte oficial, però el centre no entrarà en servei fins al cap d'un mes

Aquest equipament ha costat 32 milions i dotar-lo de material, 12 més

El president de la Generalitat, Artur Mas, inaugurarà oficialment el 6 d'octubre vinent el nou hospital comarcal de la Garrotxa d'Olot. L'alcalde, Josep Maria Corominas, va avançar ahir aquesta data, que és una de les més esperades pels garrotxins, ja que s'havia anat retardant des de final de l'any passat –la pròrroga del pressupost de la Generalitat no va permetre tenir partida per acabar d'equipar-lo–, que és quan estava previst obrir les portes. El nou hospital, però, no iniciarà l'activitat fins al cap d'un mes. Per una banda, s'hi haurà de completar el trasllat de l'hospital Sant Jaume i, alhora, es vol donar l'oportunitat de passejar tranquil·lament per totes les dependències a tots els veïns d'Olot i de la resta de municipis de la Garrotxa.

El nou centre té tres plantes adaptades a l'orografia de la zona i, per tant, no n'hi ha cap de subterrània. L'accés general és per la ronda del Pla de Dalt. En aquesta planta hi ha la recepció, la botiga i el bar restaurant, una sala d'actes i una de recolliment interreligiosa o simplement per a qui necessiti un espai tranquil. L'ala de ponent està destinada a consultes externes i a diàlisi i rehabilitació. A la planta inferior hi ha l'accés a urgències, des de l'aparcament públic, per la banda de ponent, cinc sales d'operacions –se n'equipen tres–, una de preoperatòria i postoperatòria equipada per a quinze pacients i diverses sales per al part, una amb piscina i llum natural, radiologia i, finalment, una àrea de cirurgia major ambulatòria amb accés directe des de l'exterior. Aquesta és la planta d'hospitalització amb entrada pròpia i 130 llits. Als boxs n'hi haurà 35 més. I a la planta de més avall hi ha la cuina i els serveis diversos, com ara la farmàcia.

LA XIFRA

32
milions
d'euros ha costat el nou hospital comarcal de la Garrotxa, més 12 d'equipaments.

LA DATA

06.04.09
és el dia en què
la Generalitat va aprovar la partida que va permetre iniciar les obres del nou centre hospitalari.

El transfronterer, al setembre

La data d'inauguració de l'hospital transfronterer de la Cerdanya de Puigcerdà es torna a retardar. Ara es parla del mes de setembre com a data més probable d'inauguració, tot i que el dia no està concretat. El Departament de Salut havia anunciat que l'entrada en servei es faria durant el primer semestre d'aquest any; amb un any, doncs, de retard respecte del que s'havia previst inicialment. Aquest hospital ha de donar servei a usuaris de la Cerdanya i del Capcir. L'entrada en servei es farà per fases i amb un increment cada any del vint per cent d'usuaris. L'ens gestor és l'Associació Europea de Cooperació Territorial (AECT), en la qual intervenen agents catalans, en una proporció del seixanta per cent, com ara el Catsalut, l'Ajuntament de Puigcerdà i el Consell Comarcal de la Cerdanya, i de l'administració francesa. L'hospital ha tingut un cost de 31 milions d'euros, 18 dels quals han estat assumits per la Unió Europea a través de diversos programes de foment de les polítiques de cooperació entre estats. Ha calgut també invertir-hi 11 milions més en equipaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona