Salut

L'hospital de Viladecans doblarà la superfície actual

El centre incrementarà el nombre de llits, de boxs, de consultes externes i de sales d'operacions per millorar l'assistència

Veïns i entitats desconfien del pla perquè no precisa ni inversió ni terminis

L'hospital de Viladecans millorarà l'atenció als ciutadans de Gavà, Castelldefels, Viladecans, Begues i Sant Climent de Llobregat amb unes instal·lacions que suposaran el doble de les existents actualment. Aquest és el compromís de la Generalitat i així ho van explicar divendres a la Plataforma en Defensa de l'Hospital de Viladecans responsables de l'Institut Català de la Salut i del Servei Català de la Salut, que van presentar el pla funcional del centre i van assenyalar que l'hospital passarà dels 13.500 metres quadrats actuals a 25.700. L'increment de superfície permetrà augmentar el nombre de llits i les consultes, fet que haurà de permetre a l'hospital millorar la capacitat de resolució, mantenir la cartera de serveis actuals i cobrir com a hospital bàsic de referència les necessitats dels 180.000 ciutadans dels cinc municipis.

Salut preveu augmentar el nombre de llits fins a 152, i un 80% de les habitacions seran dobles, mentre que el 20% restants seran individuals. Això suposarà una millora en la comoditat dels pacients, ja que encara hi ha habitacions de quatre llits. El centre tindrà set sales d'operacions, dues més que en l'actualitat, i estaran unificades en un sol bloc. Una de les sales es destinarà a operacions d'urgència. Prop d'aquesta àrea s'instal·larà una zona dedicada a la cirurgia menor ambulatòria.

L'àrea d'urgències, d'altra banda, passarà de 24 boxs a 38, amb sis d'addicionals per als pacients greus. L'espai per a consultes internes creixerà en un 54%, ja que es passarà dels 43 gabinets actuals a 66 sales. També millorarà la capacitat de l'hospital de dia, qua passarà de vuit places a 21, i en reservarà quatre per a pacients oncològics.

LA XIFRA

25.700
metres quadrats
tindrà l'hospital un cop s'ampliï, fet que representarà un increment del 90% de la superfície

Desconfiança per la falta de números

Redacció

La Plataforma en Defensa de l'Hospital de Viladecans va rebre amb desconfiança els detalls de l'ampliació en entendre que el pla funcional “obeeix més a una urgència electoral per fer veure que s'ampliarà l'hospital”. Així ho ha valorat la portaveu de la plataforma, Eliana López, que critica que els responsables de Salut no els han facilitat la inversió prevista ni el calendari de les obres. També es queixa que “es mantingui la cartera de serveis però no es parli de consolidar l'hospital en el nivell II de complexitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva