Salut

L'Escala insisteix que no vol que un privat gestioni l'ABS

L'alcalde, Estanis Puig, vol evitar que empreses amb ànim de lucre aspirin al concurs i convoca el consell de salut per fixar una posició

CatSalut diu que d'aquí a un mes estaran a punt les noves bases

L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, insisteix que les bases del nou concurs de gestió de l'àrea bàsica de salut (ABS) ha d'impedir que empreses amb ànim de lucre puguin aspirar a estar al capdavant del centre de salut. L'alcalde valora molt positivament que la conselleria de Salut hagi aturat per segon cop el concurs per adjudicar la gestió de l'ABS de l'Escala i incloure a les bases l'obligatorietat d'acreditar experiència en la gestió de centres d'atenció primària, en la línia del que ja va aprovar el Parlament el mes de novembre passat. Tot i això, Puig vol que s'impedeixi tota possibilitat de privatització.

Puig creu que en la redacció de les noves bases la conselleria hauria d'escoltar el territori, que ja ha mostrat el seu rebuig a una possible privatització. De fet, en els últims mesos els alcaldes dels nou municipis inclosos a l'àrea bàsica de salut de l'Escala (Bellcaire d'Empordà, Albons, Viladamat, Ventalló, l'Armentera, Torroella de Fluvià, Sant Pere Pescador, Vilamacolum i l'Escala) ja van demanar de manera conjunta que s'aturés el concurs i que es replantegés la situació. Ho van fer a través del consell de salut de l'ABS de l'Escala, que Estanis Puig té la intenció de reunir la setmana que ve per debatre la situació actual. “L'actuació conjunta de tots els ajuntaments ha estat molt important en tot aquest procés”, remarca Puig.

També ha parlat de la qüestió el director de Catsalut, Josep Maria Padrosa, en declaracions a l'Entrevista de la Xarxa TV. Preguntat pels casos de l'Escala i Alcover, Padrosa va dir ahir que el nou concurs de l'Escala pot estar a punt durant el mes de març. “Calculo que el procediment per al nou concurs estarà enllestit d'aquí a un mes o mes i mig, perquè el servei ha de sortir a concurs; no es pot deixar sense adjudicar”, va dir. El director de CatSalut va confirmar que “es modificarà la clàusula per incloure el requeriment de l'experiència en gestió d'atenció primària” com havia demanat el Parlament, i també els alcaldes. Tot i això va voler deixar clar que “les mateixes clàusules havien servit per a altres concursos i mai fins ara hi havia hagut cap queixa”. Hi afegia: “Si aquesta clàusula hagués existit l'any 1990, quan es van fer els primers concursos, moltes entitats que ara gestionen equips d'atenció primària no s'hi haurien pogut presentar perquè llavors no en tenien cap experiència. I és el cas de la mateixa Salut Empordà, de Mútua de Terrassa i moltes altres”.

LES FRASES

L'actuació conjunta de tots els ajuntaments ha estat molt important en tot aquest procés
Estanis Puig
alcalde de l'escala
Les mateixes clàusules havien servit per a altres concursos i mai fins ara hi havia hagut cap queixa
D'aquí a un mes o un mes i mig estarà. El servei ha de sortir a concurs, no pot quedar sense adjudicar
Josep Maria Padrosa
director catsalut


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses