Salut

Creen una app per controlar les vacunacions

Salut incorpora les vacunes contra la varicel·la i el pneumococ en el calendari i les finançarà a partir del 2016

Una nova aplicació per a mòbils i tauletes permet fer el seguiment del calendari de vacunacions i aporta, a més, informació sobre l'eficàcia d'aquestes contra una trentena de malalties. S'anomena iVacunes i ja es pot descarregar, de franc, en dispositius amb Android i IOS.

De moment, l'aplicació impulsada pel Departament de Salut de la Generalitat permet dur un control sobre les vacunes pròpies i les dels fills, amb funcions com apuntar les dosis rebudes, veure les cites mèdiques per a les properes i generar recordatoris. Conté informació tant de les vacunes sistemàtiques, recomanades per a tota la població, com de les indicades per a determinades persones o sectors de població i en situacions especials.

La informació recollida per l'aplicació queda emmagatzemada només en el dispositiu, de manera que ni Salut, ni els desenvolupadors ni tercers no hi poden accedir. En una segona fase, però, s'espera que iVacunes substitueixi el carnet de vacunació en paper i es pugui connectar a la carpeta personal de salut per intercanviar informació i retroalimentar-se.

En la presentació de l'aplicació, el conseller de Salut, Boi Ruiz, va anunciar que el 2016 la Generalitat incorporarà al calendari de vacunes sistemàtiques l'antipneumocòccica conjugada i també la vacunació contra la varicel·la en l'etapa infantil, com ja estan implementant d'altres comunitats, i que n'assumirà el cost. La primera s'administrarà als dos, quatre i dotze mesos d'edat i la segona entre els dotze i els quinze mesos i als tres o quatre anys.

LA XIFRA

35.000
malalties
s'eviten cada any gràcies al fet que 1,5 milions de persones reben 3,15 milions de vacunes a Catalunya.

Els comunicats d'accident de trànsit, també pel mòbil

Una altra aplicació que pot agilitzar tràmits farragosos és iDEA, que permet presentar les declaracions amistoses d'accident des del telèfon mòbil. El programa té el suport de les asseguradores i es pot descarregar de franc a les botigues d'Apple i Android. iDEA agilitza els tràmits de la declaració i evita llargues estones d'omplir paperassa al voral. Un dels dos implicats ha d'obrir un nou comunicat (hi ha plantilles predefinides per als casos més habituals) i omplir les dades. L'altre conductor rep una notificació i si hi dóna el vistiplau la declaració amistosa tira endavant i les asseguradores la reben al moment. Les possibilitats del mòbil permeten, a més, incorporar fotografies dels danys, de manera que no cal fer dibuixos. Les notificacions amistoses d'accidents de trànsit funcionen a tots els països de la Unió Europea des del 1972 i són la manera més habitual de solucionar les petites topades. Unespa, l'associació que engloba les asseguradores, espera que l'aplicació sigui un èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES