Il·luminaran Barcelona de color rosa per lluitar contra el càncer de mama

La campanya vol sensibilitzar la població respecte de la primera causa de mort per càncer de les dones

La font màgica de Montjuïc, l'estadi de l'Espanyol, el pont sobre l'Anoia a Martorell, els consistoris de Sant Cugat, Sant Vicenç dels Horts i Vilanova i la Geltrú, la biblioteca de Canet de Mar, el teatre Kursaal de Manresa i la casa Estrada de Sant Andreu de la Barca són alguns dels edificis que quedaran il·luminats de color rosa el 19 d'octubre, dilluns vinent, amb motiu del Dia Internacional contra el Càncer de Mama. Aquesta és una de les activitats que ha organitzat l'AECC amb el suport de les delegacions locals per sensibilitzar sobre la malaltia.

La il·luminació dels edificis simbòlics no és l'única activitat convocada, ja que n'hi haurà d'altres igualment destacades, com ara la creació d'un llaç de color rosa gegant en el marc de la Cursa de la Dona. Això serà el dia 25 d'octubre, en què s'ha convocat una cursa popular en la qual podran participar tant dones com homes. La competició començarà a les deu del matí al passeig Lluís Companys i conclourà, una hora més tard, a l'Arc de Triomf, després de passar per la ronda de Sant Pere, la Rambla, el passeig de Colom i l'avinguda del Marquès de l'Argentera. El preu de la inscripció és de sis euros, que es destinaran a la lluita contra el càncer de mama. L'any passat es van superar les 3.200 participants.

A banda del llaç gegant i de la il·luminació d'edifici, s'han previst altres actes entorn del Dia Internacional contra el Càncer de Mama. Així, està prevista la celebració de concerts benèfics i activitats durant el partit del FC Barcelona i el Saragossa al Camp Nou. A banda, hi haurà tota mena de xerrades, tallers i conferències informatives, algunes de les quals estaran especialment adreçades a les dones immigrades. Els actes de sensibilització es completaran amb altres propostes, com ara l'organització de concerts, obres de teatres i balls arreu de la demarcació de Barcelona, amb la col·laboració de les delegacions locals de l'AECC. El 19 d'octubre, a més, hi haurà la tradicional recaptació de fons per destinar-los a la lluita contra la malaltia.

Barcelona
La font màgica de Montjuïc
Cornellà de Llobregat
L'estadi del RCD Espanyol
Manresa
El teatre Kursaal
Canet de Mar
La biblioteca, obra de l'arquitecte modernista Domènech i Muntaner
Sant Andreu de la Barca
La casa Estrada
Martorell
El pont sobre el riu Anoia
Esparreguera
L'església
Sant Cugat del Vallès
L'ajuntament
Sant Vicenç dels Horts
L'ajuntament
Vilanova i la Geltrú
L'ajuntament

La malaltia afecta cada any a 5.000 catalanes

El Punt

El de mama és la principal causa de mort pel que fa al càncer entre les dones, sobretot en la franja dels 50 als 69 anys. A Catalunya moren per aquesta malaltia 5.000 dones cada any. Una de cada 13 en tindrà en la seva vida, ja que la taxa d'incidència de la malaltia ha passat de 42,8 casos per cada 100.000 dones el 1985, a 70,9 dones el 2002. Això significa que l'augment anual és del 2,45%, tot i que la mortalitat ha disminuït considerablement en els últims anys: l'índex de supervivència és del 81% i es calcula que serà del 90% el 2015. Això es deu sobretot a la detecció precoç dels tumors, segons va assenyalar ahir la consultora d'oncologia de l'hospital Clínic Blanca Farrús, que va alertar que cada vegada hi haurà més dones joves que en tindran perquè l'edat del primer embaràs es retarda cada cop més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona