Salut

Acorden aturar per ara els canvis al CAP d'Arenys

El Catsalut reuneix els alcaldes afectats i es compromet a tornar-ne a a parlar a mitjans de febrer, quan ja s'hauria d'aplicar

Usuaris i treballadors fan una cassolada a les portes de l'ajuntament

Mentre el màxim responsable de la gerència de l'àmbit metropolità de la regió sanitària de Barcelona del Servei Català de la Salut, Alfredo García, explicava als alcaldes i regidors la reordenació prevista al CAP arenyenc a partir de febrer, els cops de cassoles i crits en contra les retallades a l'àrea bàsica de salut es podien sentir a dins l'Ajuntament. Un centenar de persones, entre ells usuaris i treballadors del centre sanitari, es concentraven durant la reunió a la plaça per exigir que els canvis anunciats per l'ICS no tirin endavant.

La nova organització pretén destinar un dels metges al servei d'atenció domiciliària de la zona de Mataró, que gestiona el 061, amb l'objectiu de millorar-ne l'atenció. Per als professionals i usuaris això comporta perdre personal, un metge i un infermer, minvant la qualitat del servei que es presta des de l'àrea bàsica i que dóna atenció als municipis veïns d'Arenys de Munt, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Llavaneres, amb un nucli de població de 43.000 persones.

A la trobada d'ahir els responsables del Catsalut van defensar que el model permet millorar l'atenció domiciliària de nit. En canvi, l'alcalde d'Arenys de Mar, Estanis Fors, (Junts per Arenys) va demanar que en la propera reunió acordada a mitjans de febrer es pugui parlar de propostes sense que això impliqui retallar personal. Els alcaldes veïns que van assistir a la reunió van donar suport a les reivindicacions, a excepció del de Caldes d'Estrac, qui no va signar tampoc al seu dia un document conjunt.

LA XIFRA

43.000
és la població que es cobreix d'Arenys de Mar i Munt, Caldetes, Sant Vicenç de Montalt i Llavaneres.

LA DATA

01.02.16
A partir de febrer estava previst que entrés en funcionament la nova ordenació d'urgències al CAP.

“No tenim les guàrdies de febrer”

Els treballadors que en el transcurs de la reunió es manifestaven al carrer amb cassoles i pancartes per rebutjar les retallades van rebre el suport d'usuaris, membres de la Coordinadora per la Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i Maresme, així com integrants de la plataforma Marea Blanca. Alguns dels treballadors van expressar el seu neguit pels canvis organitzatius anunciats que donen per fet que aniran en detriment de la qualitat del servei. Tot i això, estan a l'espera, ja que, de moment, només tenen adjudicades les guàrdies de gener i no les de febrer, quan s'havien d'aplicar els canvis. “Tenim l'esperança que encara es puguin fer enrere”, assegurava ahir una de les metgesses. Després d'una hora i mitja de reunió s'acordava ajornar els canvis i tornar-ne a parlar d'aquí a un mes. Els treballadors guanyen temps, però no tenen clar que els canvis no s'acabin imposant finalment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA