El consell general demana ajuda a l'Estat per Thémis

El president del Consell general, Christian Bourquin, acaba d'enviar unes cartes al president de la República i a la Secretària d'Estat encarregada de l'Ecologia, Chantal Jouanno, una carta demanant una implicació i un finançament «fort» de l'Estat. El president del departament ha també escrit als sis parlamentaris nordcatalans, tots UMP, una altra carta pels demanar recolzament en aquesta iniciativa.

El president Bourquin, després de constatar que el departament va heretar, després de la sortida del CNRS al 2004, d'un «erm industrial», explica que el Consell general va decidir al maig de 2006 i amb unanimitat, de rehabilitar i rellançar el siti Thémis, privilegiant la vocació primera del centre basada sobre la recerca i el desenvolupament de noves energies solars. El projecte Thémis, primera central termodinàmica solar del món situada al terme municipal de Targasona, havia permès a l'Estat francès de tenir un programa capdavanter durant els anys vuitanta va patir alts i baixos a partir dels anys noranta sense mai recuperar l'activitat de prestigi que havia tingut a l'inici.

Actualment, és el Pol de Competitivitat DERBI que intenta federar projectes per la plataforma internacional Thémis Solaire Innovation, amb sis projectes industrials i científics entre les quals hi ha les empreses EDF, POWEO o la local TECSOL.

El siti, que té més de 100 hectàrees potencialment disponibles, utilitza per ara unes 20 Ha amb unes construccions avaluades a més de 30 milions d'euros.

Aprofitant el debat ecològic i energètic actual, el president Bourquin insisteix en la carta al president Sarkozy per que l'Estat aporti un «recolzament financer nacional maximal» al projecte de la plataforma, qualificada «d'interès major per França i Europa». La carta dirigida als parlamentaris els hi demana el seu suport en benefici del departament, de «l'excel.lència científica i la creació de llocs de treball.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA