Ciència

CIÈNCIA

Nou dones formen la primera ‘missió’ catalana a Mart

La primera missió a Mart d’una expedició catalana estarà formada per nou dones, que viatjaran del 16 al 29 d’abril a l’estació Mars Research Desert Station (MDRS) al desert de Utah (EUA), on replicaran les condicions de vida del planeta roig durant dues setmanes

La missió Hypatia I permetrà a les integrants investigar i divulgar des de condicions pròpies de Mart amb l’objectiu de visibilitzar la dona a l’espai, un fet que pot ajudar a despertar vocacions científiques entre les nenes i les adolescents. La tripulació estarà comandada per l’astrofísica Mariona Badenas-Agustí. L’acompanyaran Carla Conejo González, Ariadna Farrés Basiana, Laia Ribas, Núria Jar, Neus Sabaté, Cesca Cufí-Prat, Anna Bach i Helena Arias, aquestes dues últimes com a suplents.

Aquesta primera edició del projecte té un pressupost de 50.000 euros gràcies al suport de la Generalitat i també de la Fundació Barcelona-La Pedrera i la Fundació Banc Sabadell.

“El somni d’anar a l’espai no té gènere”, defensa Badenas, que ha recordat que només un 27% dels científics són dones, una xifra que cau per sota del 20% quan parlem d’investigació de l’espai. Tampoc hi ha cap dona que hagi trepitjat mai la Lluna.

L’estació de Utah, gestionada per The Mars Society, reuneix condicions per assajar, com seria la vida a Mart, segons va reconèixer la número dos de la missió, Carla Conejo, divulgadora i biòloga, davant els mitjans en la presentació de la missió.

“Dinarem menjar deshidrat i haurem de racionar-nos l’aigua per beure, cuidar el jardí i mantenir la higiene. En aquest ordre”, va indicar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes 16.000 persones visiten el festival Palamós Terra de Mar

palamós

La 3a Oncotriatló recapta 8.500 euros pels malalts de càncer

llançà
educació

La UAB crea una càtedra per a la salut dels professionals sanitaris

Cerdanyola del Vallès

El Girovi tanca l’edició rècord amb més de tres-centes mostres de vins

girona
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou