Ciència

ciència

Fons per a un projecte d’internalització de la investigació coordinat per l’Idibgi

L’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) i l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) han rebut un total de 361.474 euros en la convocatòria en el Pla estratègic de recerca i innovació en salut (PERIS) 2022-2027 del Departament de salut, amb la finalitat de mantenir la seva iniciativa conjunta d’internacionalització, el projecte Beyond GO_HERO.

El projecte Beyond GO_HERO (Health European Research Offices), coordinat per l’IDIBGI, va començar el 2023 i té prevista la seva finalització el 31 de desembre de 2025. La proposta es presenta com la consolidació de les unitats de projectes internacionals dels tres centres, tots ells membres del sistema CERCA de la Generalitat de Catalunya. La iniciativa busca capacitar les unitats amb habilitats i coneixements per fer el pas cap a un increment de lideratge en les propostes i en el nombre de propostes sol·licitades a nivell internacional. Un altre objectiu del projecte és formar al personal investigador dels instituts en diferents àmbits clau per a la preparació de projectes de qualitat altament competitius.

Aquest nou projecte és la continuïtat del projecte GO_HERO, que va permetre la professionalització de les unitats de projectes internacionals dels tres centres i del seu personal tècnic. La suma d’esforços va donar resultats tangibles en tots els àmbits, com un augment de més del 40% en la captació de fons internacionals, com l’increment del 25% de les propostes internacionals presentades, l’augment en un 5% de la ràtio d’èxit en les convocatòries, la diversificació en les fonts de finançament, l’increment en el nombre de projectes internacionals i més participació dels grups de recerca de les tres institucions.

L’impacte del projecte Beyond GO_HERO serà significatiu ja que mantindrà l’impuls per tal que els tres instituts consolidin la seva presència en la recerca de l’àmbit europeu i internacional. Aquest increment contribuirà a enfortir el posicionament de Catalunya dins del mapa biomèdic i clínic europeu, a més de la possible inclusió a l’agenda europea de les necessitats en salut particulars de la ciutadania del territori.

Per a la doctora Marga Nadal, directora de l’IDIBGI, “el projecte GO_HERO va demostrar tenir un impacte en les institucions participants pel que fa al número de propostes presentades i finançades. Ara el projecte GO_HERO buscar l’excel·lència, la professionalització i el salt cap al lideratge de propostes internacionals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva