Ciència

Investigadors de la Universitat d'Alacant desenvolupen un sistema intel·ligent de distribució d'energia elèctrica

La tecnologia redueix el consum i optimitza l'explotació del sistema elèctric

Investigadors de la Universitat d'Alacant pertanyents al grup de recerca d'Informàtica Industrial i Xarxes de Computadors ha desenvolupat i patentat un innovador sistema que permet reduir el consum i optimitzar l'explotació del sistema elèctric, de manera que s'obté una major eficiència energètica i una reducció considerable de costos, i es converteix en la forma idònia per a entorns on el subministrament d'energia fluctua o és escàs.

Com explica el professor Juan Manuel García Chamizo, director del grup de recerca, “la tecnologia consisteix en un sistema de control de distribució d'electricitat basat en tècniques d'intel·ligència artificial, és a dir, una aplicació informàtica capaç de reproduir els processos d'intel·ligència humana que permet prendre decisions com la selecció de les fonts d'energia més adequades; i establir a quins centres de consum destinar-les en cada moment, operar automàticament, i en funció de les circumstàncies, definir les fonts d'energia més rendibles i òptimes, utilitzar els centres d'emmagatzematge temporal d'energia i prioritzar, així com habilitar o deshabilitar els dispositius de consum d'energia”.

La tecnologia que s'empra està dissenyada per a aprendre de les mesures correctores introduïdes pels usuaris i obtenir informació de fonts externes com Internet (informació meteorològica, dates singulars) per a aplicar estratègies de gestió encara més refinades.

D'aquesta manera, és possible integrar les accions dels usuaris que s'hi troben connectats (proveïdors d'energia elèctrica, consumidors i agents que exercisquen tots dos papers), amb la finalitat d'aconseguir un subministrament elèctric eficient, segur i sostenible.

Tot el suport de programari, que inclou la programació del sistema d'intel·ligència artificial, s'ha desenvolupat completament i s'han realitzat simulacions per a validar el correcte funcionament del sistema.

S'han fet proves de validació d'escenaris reals en habitatges unifamiliars, habitatges equipats amb quatre fonts d'energia i la gestió d'un edifici de la Universitat d'Alacant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Pas endavant de l’art tèxtil de Qstura amb el trasllat a la Gassol-Monar

salt

Carles Sala i Metges pel Català reben els 38ns Premis de l’ADAC

GIRONA
SALUT

Principi d’entesa perquè l’Hospital de Mataró no tanqui pediatria a l’estiu

Mataró
SOCIETAT

En custodia un serval que va atacar un gos i un gat d’una casa de Canet

Canet de Mar
estats units

Bisbes catòlics demanen perdó per crear “traumes” a indígenes

barcelona
MEDI AMBIENT

Campanya de les ZBE a les poblacions de més de 20.000 habitants

Barcelona
SOCIETAT

El 2023 es va tancar amb 25 morts a les platges i 11 més a les piscines

Barcelona
URBANISME

El govern compra dos solars a Parets per construir 116 pisos assequibles

Parets del Vallès

Ports crea un punt d’evacuació per a emergències al port de l’Estartit

TORROELLA DE MONTGRÍ