Ciència

La Universitat mostra la innovació en ExpoCiència

Proposa tastar gominoles, fabricar blandibú i una visita al detector ATLAS de peces Lego

El Parc Científic de la Universitat de València Estudi General obri aquest dissabte les portes al gran públic a fi demostrar més de 60 activitats proposades pels instituts d'investigació i del CSIC, així com també de les empreses participants.

Expociència 2013 repetirà amb la fabricació del blandibú, els simuladors d'ala delta, els viatges estelars, el taller de tast de gominoles, l'exposició d'animals marins vius i la possibilitat de descobrir la màgia de nous materials.

La principal novetat de la cinquena edició d'Expociència ha estat la primera Setmana de la Innovació, amb una sèrie d'activitats culturals complementàries al voltant d'aquest món.

La iniciativa s'hi celebra al Campus de Burjassot des de les 10 del matí del dissabte 25 de maig, lloc on científics i emprenedors obriran els laboratoris, mostraran les instal·lacions del Parc Científic i implicaran els assistents mitjançant jocs i experiments.

Com a mostra de les novetats d'aquesta edició hi ha una rèplica en peces Lego, del detector ATLAS, que aprofitarà per introduir el públic en una visita virtual guiada en directe des del CERN en Ginebra, a aquest projecte que proporciona èxits científics com la trobada recent del Bossó de Higgs.

En aquest marc científic hi ha una mostra de videojocs i computadores personals antigues i es lliuraran els premis Media100cia, de vídeos casers sobre ciència de 100 segons de durada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.