Educació

educació

protesta

Mantenen la protesta a l'escola del Pinell

Ensenyament reclama el retorn a les aules dels alumnes del Cèsar Martinell

La majoria dels pares dels alumnes de l'escola Cèsar Martinell del Pinell de Brai no van portar ahir els nens a classe, per segon dia consecutiu. Només una quinzena dels 55 alumnes que té el centre van acudir a les aules, mentre que la resta no van assistir-hi com a protesta per un conflicte obert amb dues mestres de l'escola. D'una banda, els pares no comparteixen els mètodes pedagògics utilitzats per una de les mestres –que ja estava al centre el curs passat– i que actualment està de baixa mèdica. En l'altre cas, la direcció del centre ha reclamat a Ensenyament la incoació d'un expedient a una altra mestra per una forta discussió. Es dóna la circumstància que les dues mestres que han generat la polèmica són germanes i ara totes dues estan de baixa. El fet que les dues docents estiguin de baixa i hagin de ser substituïdes per nous mestres no satisfà els pares. De fet, ja han advertit el Departament d'Ensenyament que mantindran els seus fills a casa fins que apartin les dues mestres definitivament del centre.

Per la seua banda, el Departament d'Ensenyament ha reclamat a les famílies el retorn dels alumnes a classe. La directora dels serveis territorials d'Ensenyament a les Terres de l'Ebre, Manolita Cid, considera que el fet que les dues mestres qüestionades es trobin de baixa mèdica dóna marge per buscar amb els pares i la direcció del centre una sortida negociada al conflicte. “Hem de buscar una solució; no perquè l'escolarització sigui obligatòria, sinó perquè és el millor per als nens”, va subratllar Cid, que va recordar que “ni el departament, ni l'Ajuntament ni els pares, ningú vol que els nens no vagin a l'escola”. Amb les dues mestres ara de baixa, Cid creu que una reunió amb les famílies i l'Ajuntament ha de possibilitar que la gran majoria dels alumnes comencin ja les classes després de dos dies de protesta.

Tot i que els pares recorden que van posar el seu descontentament sobre els procediments d'una mestra en coneixement del centre a finals del mes de juny, la directora dels serveis territorials d'Ensenyament a les Terres de l'Ebre sosté que aquesta queixa no va arribar al departament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona
SAlut

Bellvitge fa la primera reducció d’estómac robòtica del país

L’Hospitalet de Llobregat
SOCIETAT

Les entitats d’ajut reclamen polítiques socials efectives als nous Parlament i govern

barcelona