Educació

educació

El conflicte entre l'equip de govern de Calldetenes i dues professores continua

L'Ajuntament va prescindir de la directora i d'una professora de la llar d'infants i les dues afectades denuncien que l'acomiadament és improcedent

L'estira-i-arronsa entre l'equip de govern de Calldetenes format per CiU i Poble en Marxa-CUP, i dues educadores de la llar d'infants L'esquitx va viure ahir un nou capítol. T.J. va explicar que la intenció és presentar una demanda contra l'Ajuntament perquè es declari improcedent el seu acomiadament, com també el de la ja exdirectora del centre, V.S. Les dues afectades van ser acomiadades el 31 d'agost, i T. J., que també era la representant sindical al centre, remarca que s'ha actuat “amb abús de poder, sense criteris objectius”, i que és la resposta “a la seva voluntat de defensar els drets laborals”.

El conflicte va esclatar a finals del curs passat, quan des de la regidoria d'Educació de Calldetenes es va plantejar una reestructuració del calendari i l'ampliació dels horaris, passant de les 1.633 hores a les 1.800. Aquesta modificació va topar amb l'oposició inicial del professorat, encapçalat per l'aleshores directora de la llar d'infants, però es va tirar endavant, ja que segons va explicar en aquell moment la regidora d'Educació, Mireia Vilà, “hi havia un desgavell important en les hores i s'hi va posar ordre. Es va regular perquè tot es basava en pactes verbals. Des de la Diputació avalen que no fem cap greuge”.

Un pas esperat

Vilà va explicar en el ple d'aquest mes que s'havia prescindit de dues educadores a la llar d'infants per tal de reduir un dèficit que s'eleva a 77.000 euros. Vilà va desgranar que la plantilla era sobredimensionada per l'alumnat de l'escola bressol i que l'elecció de les persones acomiadades s'havia fet basant-se en causes objectives econòmiques i també d'antiguitat al centre, en el cas de l'educadora, i econòmiques i de productivitat, en el cas de la directora. La regidora d'Educació va remarcar que a l'anterior directora “se li demanava complir amb unes tasques que no feia, com per exemple no justificar part de les despeses”.

Des de la UGT, el responsable d'administració local, José Antonio Fernández, ha explicat que s'ha intentat arribar a un acord amb l'Ajuntament perquè es respecti el que seria el procediment legal. Segons Fernández, en el cas de les educadores acomiadades no es va obrir cap expedient per comprovar si realment hi havia algun problema i es va tirar pel dret. Sense acord, finalment s'ha optat per presentar una demanda de nul·litat de tot el procés d'acomiadament.

LA DATA

31.08.16
Van ser acomiadades
la directora i una educadora de la llar d'infants, segons elles, sense motius objectius.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

El cementiri de Montjuïc recupera l’espai interconviccional

Barcelona
societat

Tres detinguts per intentar estafar una parella en una transacció per comprar bitcoins

Barcelona

El protocol de maltractaments de gent gran detecta 38 nous casos en un any

GIRONA
societat

Desallotgen l’acampada en suport de Palestina a la plaça Universitat

Barcelona

Parc natural, submarinistes i pescadors s’alien per treure residus del mar

l’estartit
Palamós

La CUP portarà a Antifrau la gestió sanitària al Baix Empordà

palamós
GIRONA

L’Ajuntament adjudicarà directament l’avaluació del pont de l’Areny

GIRONA
serveis

El Casal de la Gent Gran de l’Havana de Mataró s’obrirà al setembre

Mataró

Testament, quan el millor llegat és la calma de saber que tot està ben resolt