Educació

Santpedor i Sant Fruitós estrenaran noves escoles

Ensenyament avança que els projectes per a La Serreta i la Pla del Puig es posaran a licitació abans que acabi el 2017

Els dos centres van néixer el curs 2006/2007 i, des d'aleshores, funcionaven amb mòduls prefabricats

El Departament d'Ensenyament va donar ahir una “molt bona notícia” als ajuntaments de Sant Fruitós de Bages i Santpedor: les escoles del Pla del Puig i de La Serreta tindran, per fi, un edifici propi. Es tracta de dos centres que van néixer el curs 2006/2007 amb barracons i que, des d'aleshores, estaven esperant el compromís del departament per dotar-se d'una escola amb tots els ets i uts. En la darrera dècada, la reivindicació s'ha fet notar als dos pobles.

La notícia la van fer arribar el director dels serveis territorials d'Ensenyament, Toni Massegú, i el director general de centres públics, Lluís Baulenas, que es van reunir amb els alcaldes i els regidors de l'àrea. En totes dues trobades, el departament es va comprometre a posar a licitació el projecte abans que acabi aquest 2017, segons van confirmar l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, i el regidor d'Ensenyament de Santpedor, Agustí Comas.

Un segon pavelló

En el cas de Sant Fruitós, Batanés va avançar que, en paral·lel a l'escola, l'Ajuntament construirà un segon pavelló al costat de l'actual; és a dir, en la mateixa zona on ja hi ha els barracons i on s'ha de construir el nou edifici. La idea és que pugui servir de gimnàs als alumnes del centre i, a més, donar servei als “nombrosos equips de bàsquet” que hi ha al municipi, alguns dels quals es veuen ara obligats a anar a entrenar a Súria o Sallent per falta d'espai a Sant Fruitós. Pel que fa al funcionament de l'escola, aquest no es veurà afectat quan es facin les obres, ja que des de l'inici els barracons es van instal·lar en un dels laterals del terreny per poder conviure amb la construcció de l'edifici. Batanés, que es va mostrar molt content, va ressaltar “la constància i la perseverança” que ha tingut la regidora de l'àrea, Mònica Cruz, en la carpeta de l'escola Pla del Puig.

Procés participatiu

Pel que fa a Santpedor, el regidor Comas va ressaltar que el departament es va comprometre a iniciar un procés obert amb l'escola, l'AMPA i l'Ajuntament per acabar de definir el model definitiu d'edifici. Comas també va indicar que es tractava “d'una gran notícia” i va explicar que la nova escola permetrà deixar de pagar el lloguer dels terrenys on ara hi ha els barracons, just al costat d'on s'aixecarà l'edifici: “En uns terrenys que sí que són nostres i que ja tenim urbanitzats.”

En tots dos casos, es tracta d'escoles d'una línia que ofereixen des de P3 a 6è i que estan pràcticament plenes. Els dos municipis tenen una altra escola pública de dues línies i centres concertats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA
societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona