Educació

ensenyament

Espinelves pot tornar a tenir escola després de 27 anys sense aquest servei

El projecte de l'Escola del Bosc vol obrir el seu segon centre en aquest petit poble osonenc

Perquè sigui una realitat fan falta com a mínim deu infants

Espinelves és molt a prop de recuperar l'escola, un servei que es va deixar d'oferir fa 27 anys en aquesta petita població d'Osona. El projecte pedagògic de l'Escola del Bosc, amb un centre en funcionament des del 2015 a Rubió (Anoia), vol establir-se a Espinelves de cara al setembre que ve i la iniciativa té el suport de l'Ajuntament: “Buscaven pobles petits i propers al bosc i nosaltres encaixem en el perfil; recuperar l'escola seria un pas molt important, ja que un poble sense escola té un futur molt negre”, remarca l'alcalde, Joan Manuel Claveria.

Inscripcions obertes

La nova escola pot oferir unes trenta places destinades a l'etapa d'educació infantil (de 3 a 6 anys), però perquè sigui viable i es pugui engegar cal la inscripció de com a mínim deu infants: “De moment tenim unes sis inscripcions i diversos interessats; esperem arribar a l'objectiu i poder obrir el setembre que ve, però, si no, sí que podríem assegurar els deu infants de cara al curs 2018/19”, explica Claveria, que hi afegeix que el 27 de maig es farà una xerrada informativa a la població per intentar atreure més gent. Ara mateix, la canalla del poble van a escola a Viladrau i Calldetenes principalment: “Amb una escola al poble ens asseguraríem que fins als sis anys els nens no haguessin de marxar ni les famílies haguessin de fer trajectes de deu o quinze quilòmetres”, diu Claveria.

Tot i ser una iniciativa privada, el projecte té el suport de l'Ajuntament. De fet, una de les claus perquè l'Escola del Bosc aterri al municipi, situat al mig de les Guilleries, és la bona predisposició: “Moltes activitats les fan a l'aire lliure, però l'Ajuntament cedirà una part del centre cultural perquè els serveixi de refugi, així com la pista poliesportiva per si hi han de fer activitats. També ens farem càrrec dels subministraments quan estiguin a l'edifici i, si hi ha demanda, ens plantejarem alguna ajuda a les famílies del poble que hi portin els nens”, explica l'alcalde d'Espinelves, un municipi de 200 habitants que espera que l'obertura de l'escola serveixi de reclam per portar noves famílies a la població.

La idea de les ‘forest schools' europees

L'Escola del Bosc d'Espinelves es basarà en la metodologia de les forest schools, que tenen un gran èxit al nord d'Europa. “L'Escola del Bosc és un sistema pedagògic en què la natura és l'entorn d'aprenentatge, els infants no estan dins de quatre parets, tancats, sinó que es parteix de la seva curiositat i del que la natura els ofereix”, explica Brigitte Escolar, presidenta de l'entitat educativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro