El Liceu Francès es replanteja ara construir un centre nou a Montgat

La decisió és fruit del recurs presentat per l'AMPA de l'escola per l'augment de les quotes que s'han de pagar

Arran de la negativa de l'associació de mares i pares d'alumnes (AMPA) del Liceu Francès de Barcelona a sufragar –mitjançant un augment de les quotes que paguen– part de la construcció d'un edifici a Montgat, el consell d'administració de l'Agència Francesa per l'Educació a l'Estranger (AEFE) ha decidit replantejar-se la decisió. Segons la portaveu de l'AMPA, aquesta mesura es va adoptar després que unes 597 famílies s'haguessin negat a pagar el 10 per cent de la quota escolar del segon trimestre, ja que des d'aquest curs el Liceu Francès els ha augmentat un 11 per cent la tarifa escolar.

De fet, l'AMPA ha anat més enllà, i en una reunió celebrada entre les famílies el 16 de març es va acordar no pagar el 90 per cent restant de la quota del segon trimestre fins que no s'aclareixi la situació. En aquest moment les famílies que no abonen aquest percentatge de la quota escolar són 313. Segons la portaveu de l'AMPA, Míriam Omedes, aquesta posició es mantindrà fins al 14 d'abril «com a mínim», ja que hi ha prevista una reunió entre els pares dels alumnes el 12 d'abril per saber quines seran les intencions finals del Liceu Francès. Un cop conegudes aquestes intencions, les famílies decidiran si es manté aquest bloqueig de pagament de quotes. I és que les famílies dels alumnes també denuncien que no se'ls va informar quan el 2008 l'AEFE va votar favorablement a presentar-se al concurs per construir un centre escolar a Montgat. L'AMPA del Liceu Francès, a més, també va considerar que la situació econòmica d'ara no és la mateixa que la del 2008, i que per tant no considera viable que els augmentin les quotes a pagar per l'escolarització dels seus fills. «No tenim res en contra de Montgat, sinó que ens oposem a fer un edifici nou en qualsevol lloc si s'augmenten les tarifes», va matisar Omedes. De moment les famílies han aconseguit que l'AEFE torni a estudiar la viabilitat del projecte, i esperen que en els propers dies els faci arribar una resposta. Per la seva banda, el consolat francès de Barcelona no va voler fer declaracions sobre el tema.

Al·legacions al projecte

Paral·lelament, l'AMPA va presentar un seguit d'al·legacions a l'Ajuntament de Montgat en contra que sigui el Liceu Francès el que exploti els terrenys que el consistori va cedir per fer-hi un centre educatiu privat, i per al qual va convocar un concurs públic. Aquest fet es va traduir en la decisió de l'Ajuntament montgatí de paralitzar de moment el procés d'adjudicació dels terrenys fins que no es resolguin aquestes al·legacions. La regidora d'Educació, Rosa Funtané (ERC), va explicar que aquest fet no significa la retirada definitiva de la candidatura del Liceu Francès, sinó que «primer s'han d'estudiar i respondre les al·legacions presentades».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

figueres

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins