La Coordinadora de l'Alcoià i el Comtat pel Valencià signa un conveni amb l'ajuntament de Cocentaina

Divendres 16 d'abril, Àngels Jordà, presidenta de la Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i Rafael Briet, alcalde de Cocentaina, signaran al consistori un conveni de col·laboració que facilita la realització de diverses activitats de la Coordinadora de l'Alcoià i el Comtat pel valencià, amb l'objectiu de fomentar la normalització lingüística a la comarca tant a l'àmbit educatiu com al de l'ús social.

L'acord pretén consolidar la col·laboració entre l'associació, que forma part d'Escola Valenciana, i l'ajuntament respecte a activitats com la tradicional Trobada d'Escoles en Valencià que es fa a la comarca, i que enguany se celebra a Beneixama el 5 de juny, i que reuneix cada any més de 10.000 persones de l'Alcoià i el Comtat que visualitzen l'estima pel valencià. També es dóna continuïtat a altres activitats com són el Voluntariat pel Valencià, que està actiu al municipi des de fa uns anys i que consisteix a formar parelles lingüístiques que queden una hora a la setmana per a xarrar en valencià davant d'un cafè, fent una passejada o compartint una afició.

Un altre dels projectes de la Coordinadora molt actius en Cocentaina és la realització cada tardor del programa Cinema a l'Escola, pel·lícules en valencià d'actualitat que es programen en horari lectiu i del qual es van beneficiar els alumnes de la localitat en la passada edició.

Una de les novetats que inclou aquest conveni és que la Biblioteca Municipal de Cocentaina acollirà des d'enguany l'arxiu comarcal del Concurs Literari Sambori, on es guardaran els treballs de totes les categories de l'Alcoià i el Comtat, des d'infantil i primària fins a adults. Aquest concurs després de 12 edicions i amb una participació que supera els 4.000 concursants tots els anys, només a la nostra comarca, comptarà a partir d'ara amb un espai adequat per a conservar els treballs dels possibles escriptors del futur.

Al conveni també s'especifica la col·laboració en la realització d'exposicions, presentacions literàries, audiovisuals d'autors valencians i actuacions musicals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Entregades les Banderes Blaves a 95 platges i 23 ports catalans

Segur de Calafell

Premien iniciatives que fomenten la creativitat entre els joves

GIRONA
societat

Critiquen la deixadesa en la protecció del parc de les Pedreres

girona
Unió Europea

L’Estat espanyol és el tercer país europeu amb més població en risc de d’exclusió

Barcelona
SERVEIS

Un informe de l’Ajuntament de Tarragona avala l’adjudicació de la brossa a Urbaser

Tarragona
urbanisme

Part del trànsit a Sants Estació passarà a banda muntanya al juliol

Barcelona

Demanen l’amnistia per a l’activista Carla Costa

GIRONA
URBANISME

Ciutadilla farà pisos de lloguer per a joves a l’antiga caserna de la guàrdia civil

Ciutadilla
societat

Les Dissantes tindran ‘tardeo’ amb bingo musical i un circuit per a persones cegues

Mataró