Trobada literària d'alumnes de català de les escoles primàries

Un cop represes les classes després de les vacances escolars de Pasqua i en el marc de Sant Jordi, vora un centenar d'alumnes del tercer cicle que estudien català de les escoles de primària, Chagall i Picasso de Ceret i l'Escola Transfronterera del Portús s'han trobat, per iniciativa de la Inspecció de la circumscripció, per celebrar Sant Jordi el divendres dia 30.

Un interessant taller d'instruments de vent realitzat amb canyes i el reconeixement dels sons de la cobla, una gimcana fabulosa per retrobar La catalana asseguda o La font dels 9 raigs, i uns tallers a la Mediateca, guiats per estudiants de català del liceu sobre llibres treballats prèviament com ara El petit Dalí, Tu gran i jo petit, La tempesta i La gavina i el gat, sobre els quals els alumnes han hagut d'escollir el millor, els ha ocupat el matí.

Tot seguit a la zona esportiva de l'institut s'han realitzat tot tipus de jocs tradicionals com ara La guineu i els xais, La bruixa, curses de relleus dalinians, entre d'altres.

De retorn a l'escola els nens han pintat un drac i han realitzat una manualitat amb paper per fer una rosa. Per acabar i culminar el dia, un gran nombre de rotllanes sardanistes giravoltaven a la Capelleta, en un dia rodó, malgrat el plugim, durant el qual el català va ser la llengua dominant a Ceret.

Una altra trobada tindrà lloc divendres 7 de maig a la Jonquera, aquesta vegada serà La cantata de la Tortuga Boteruda, organitzada per l'escola Municipal de Música de la Jonquera, i amb escolars de les ZER Requesens, Salines i de l'Escola Transfronterera del Portús. El concert serà a la Sala de la Societat a les 12 del migdia. Més informació, trucant al telèfon 699 95 59 14.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES