Educació

La UdG aprova una avaluació alternativa que permeti als estudiants anar a les mobilitzacions

Els estudiants podran sol·licitar anar a un examen final

El 84% del claustre de la UdG dona suport a una manifest de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem

El claustre de la Universitat de Girona (UdG) ha aprovat un sistema d’avaluació alternativa que permeti la mobilització dels alumnes en el marc de les protestes per la sentència del Tribunal Suprem que condemna els líders civils polítics per l’1-O.

El claustre extraordinari convocat aquest divendres després d’una setmana de mobilitzacions amb bloqueig d’accés a centres de la UdG i compareixences del rector, Quim Salvi, ha aprovat per assentiment la petició dels estudiants d’implantar un sistema d’avaluació alternatiu perquè els universitaris puguin anar a les mobilitzacions. Així, els alumnes que ho sol·licitin podran anar a un examen final i la resta podrà acollir-se al calendari acadèmic prèviament establert.

La proposta l’haurà d’aprovar ara el Consell de Govern.

Aquest sistema alternatiu busca garantir que l’alumnat que vol anar a classe ho pugui fer sense trobar-se amb piquets que bloquegin l’accés i que els universitaris que volen sumar-se a les manifestacions arran de la sentència del Tribunal Suprem no perdin el curs.

Al final del claustre, el rector de la UdG ha destacat que és “un acord molt important” perquè compagina els drets de tots ells estudiants. “No es poden combatre les injustícies amb altres injustícies”, ha destacat Quim Salvi, que sosté que “les coses s’estan fent bé”.

Manifest

El claustre també ha aprovat amb el suport 84% dels seus membres (amb 91 vots) un manifest de rebuig en contra de la sentència de l’1-O i que exigeix “la immediata posada en llibertat de les persones injustament condemnades”.

El text considera que “la redacció i aprovació d’una llei d’amnistia és la via preferent per reprendre el camí del diàleg” entre els governs català i espanyol.

A més, expressa el suport a “totes les mobilitzacions cíviques i pacífiques” i “rebutja qualsevol forma de violència” perquè “és la fi de la raó”. En el manifest s’especifica que rebutgen “la repressió i violència policial” que ha provocat “greus lesions a manifestants i estudiants”.

Durant el debat del document, s’havien presentat diverses esmenes, però al final el professor que les havia proposat, les ha acabat retirant. Aquest document ja s’ha aprovat en altres universitats com la de Barcelona, la Pompeu Fabra o la Politècnica de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia