Educació

Lleuger descens de les puntuacions mitjanes en les proves de 4t d’ESO a català i castellà

Menys del 15% dels alumnes no assoleixen les competències, a excepció de les cientificotecnològiques (16%)

Els resultats de l’avaluació de 4t d’ESO del curs 2019-2020 mostra un lleuger descens de les puntuacions mitjanes en català i castellà però hi ha un “estabilitat” general, segons ha explicat el secretari de Polítiques Educatives, Carles Martínez. Així, la puntuació mitjana és un 74 en català (77,5 l’any passat), 77,9 en castellà (78,6), 74,7 en anglès (74,1), 70,2 en matemàtiques (68,2) i 63,5 en cientificotecnològicad (66,2). Entre el 20 i el 27% dels alumnes se situa en el nivell alt d’assoliment de les competències en totes les matèries avaluades, mentre que menys del 15% no assoleixen la competència. En aquest cas hi ha l’excepció de la branca cientificotecnològica, on un 16% dels alumnes no assoleixen la competència.

En català, gairebé un 13% no assoleix la competència, un 22% té un nivell mitjà-baix, un 43,5% mitjà-alt i un 21,6% alt. En castellà, els percentatges són 11,9%, 20,1% 40,8% i 27,2%, respectivament ; 11,1%, 20,5%, 41,9% i 26,4% en llengua anglesa i 14,7%, 35,2%, 23,2% i 26,9% en matemàtiques. Pel que fa a les competències cientificotecnològiques, el 16,6% té un nivell baix, un 22,9% mitjà-baix, un 40,1% mitjà-alt i un 20,3% alt.

En comparació amb el 2018, hi ha més alumnes amb nivell baix en llengua catalana, castellana i matemàtiques i menys en llengua anglesa.

Martínez ha fet una valoració positiva dels resultats i ha assegurat que les oscil·lacions “són normals” i que cal centrar-se en que les tendències estables.

Els resultats revelen que hi ha diferències en l’assoliment de competències en relació al gènere en alguna matèria, com matemàtiques. En aquest cas, hi ha més noies en el nivell baix, mentre que aquestes diferències no es donen en la resta de matèries.

En aquest sentit, Martínez ha afirmat que el sistema educatiu “no pot admetre diferències tan notables en relació al gènere”.

Les proves de 4t d’ESO van tenir lloc durant el febrer passat, just abans de l’esclat de la pandèmia. En canvi, no es van poder fer les de sisè de primària, previstes per a l’abril. El secretari ha explicat que enguany s’han preparat les dues proves –al febrer i al maig- amb la voluntat de mantenir la màxima normalitat possible.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les campanes de l’església Santa Maria del Turers de Banyoles tornaran a sonar de nit entre avui i demà

Banyoles

La ministra de Ciència avança que caldrà vacunar-se “molts més cops”

Madrid

Salut diu que hi ha més de 83.600 cites disponibles per vacunar-se

Barcelona

Augmenten un 60% les reserves de famílies en cases de colònies de la Fundació Pere Tarrés per passar les vacances

Barcelona

Creu Roja atén les necessitats bàsiques de gairebé 700.000 persones des de l’inici de la pandèmia

Barcelona

Comença la vacunació a joves d’entre 12 i 15 anys: “No trobo cap motiu per dir que no”

Manresa

El risc de contagi entre els assistents al Vida, Canet Rock i Cruïlla va ser d’entre 1,35 i 2,6 superior a la mitjana

Barcelona

Un 20% de les embarassades té la primera dosi de la vacuna i un 11,75% la pauta completa

Barcelona

El Vall d’Hebron estrena un nou espai de radiologia pediàtrica que incorpora vídeo i so per fer les proves més relaxants

Barcelona