Educació

El govern espanyol planteja estructurar els currículums educatius en vuit competències

La proposta del ministeri posa com a referents els sistemes de Finlàndia o Portugal

Els canvis busquen deixar enrere la divisió en assignatures i afavorir uns continguts transversals que responguin als problemes i reptes del món actual

El govern espanyol ha fet arribar a les Comunitats Autònomes l’esborrany per als nous currículums de la LOMLOE. El document, segons ha avançat la Cadena Ser i han confirmat fonts del ministeri d’Educació, planteja deixar enrere la divisió per assignatures i substituir-la per l’aprenentatge en vuit competències. Segons el ministeri, les modificacions busquen donar més marge de maniobra als professors i als centres a l’hora d’abordar les matèries.

L’objectiu del ministeri és homologar els currículums als estàndards europeus i es fixa com a models els sistemes innovadors que obtenen millors resultats i que funcionen a països com Finlàndia o Portugal.

Els vuit eixos de competències que planteja l’esborrany són la comunicació lingüística, plurilingüe, matemàtica, ciència i tecnologia, digital, personal, social, aprendre a prendre, ciutadana, competència emprenedora i consciència i expressions culturals.

Aquesta reforma curricular busca deixar enrere la divisió en assignatures per afavorir la transversalitat i permetre que els alumnes adquireixin coneixements en matèries que responen als problemes i desafiaments del món actual. La competència lingüística, per exemple, hauria de permetre que els alumnes aprenguin a diferenciar informació i avaluar la seva fiabilitat i risc de manipulació o de desinformació. La competència digital entraria formaria part dels ensenyaments a l’etapa final de l’educació obligatòria.

Fonts d’Educació han apuntat a l’ACN que de moment es tracta només d’una proposta per al desenvolupament del currículum. Són documents inicials que el govern espanyol ha enviat a les comunitats autònomes per a la seva discussió.

Segons les previsions del ministeri, el nou currículum s’ha de començar a implantar al curs 2022-2023 als primers cursos de Primparia, Eso i Batxillerat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA
societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona