Educació

El govern no preveu endarrerir la tornada a l’escola

Malgrat l’alta incidència de casos, el curs es reprendrà el dia 10

El trimestre acaba amb un 4,9% d’alumnes aïllats

La complicadíssima situació epidemiològica no serà, ara per ara, obstacle perquè les classes es reprenguin amb normalitat el 10 de gener, com marca el calendari escolar aprovat el juny passat. Així ho va confirmar ahir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Aragonès preveu un gener “complicat” per l’increment de casos, però va afirmar que les escoles obriran després de Reis. “No hi ha cap indicador que digui que no hagi de ser així. No està damunt la taula”, va assegurar. És la mateixa tesi que ha defensat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, els últims dies. Coincidint amb el final del trimestre, el conseller va afirmar: “No ens plantegem allargar les vacances.” Experts com ara el catedràtic del departament d’enginyeria informàtica i matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, Àlex Arenas, qüestiona en canvi la data d’arrencada del segon trimestre escolar, que “no pot ser inamovible”, ja que les escoles “s’obriran si la pandèmia ho permet”.

L’any passat sí que es van allargar les vacances de Nadal pel que fa al curs escolar. Les classes s’havien de reprendre el 8 de gener, un divendres, i es van allargar fins al dilluns 11 per deixar uns dies més entre les festes de Nadal i la represa del curs. Val a dir que el calendari és més beneficiós aquest any, ja que el dia 8 cau en dissabte i es tornarà, per tant, a classe el dilluns dia 10.

El trimestre ha acabat amb 74.945 persones confinades –71.687 alumnes i 3.209 professionals–. El 10 de desembre la xifra total era de 30.027. En els últims deu dies s’han donat 15.819 casos positius, una tercera part dels acumulats des que va començar el curs. El percentatge d’alumnes confinats al final del trimestre és d’un 4,98%, vorejant el màxim que es va viure durant el curs passat, l’octubre del 2020. El sindicat Ustec va demanar, dilluns passat, que es tanquessin de manera urgent els centres educatius amb una incidència greu. Educació no va alterar el calendari i el curs va acabar dimecres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona