Educació

Àmplia mobilització dels docents de la demarcació

Les direccions de tots els instituts de les comarques gironines se sumen en bloc a la vaga

Educació xifra el seguiment en un 31,76% als centres públics i en un 5,37% als concertats

“Lluitem avui pel demà.” Era un dels lemes que es podien llegir en una de les pancartes en la manifestació d’ahir al migdia davant la seu de la Generalitat a Girona, en la primera de les cinc mobilitzacions convocades pels sindicats i que a Girona va reunir uns 4.000 docents. A les nou del matí van sortir tres marxes de tres punts diferents de la ciutat: del pavelló de Fontajau, de l’estació de tren i de la zona industrial sud. Les tres columnes es van reunir al pont del Dimoni, des d’on, unificades, van recórrer la carretera Barcelona per acabar davant la seu de la Generalitat a Girona.

“Necessitem que se’ns escolti, que no se’ns menystingui i que se’ns tingui en compte en les decisions que pren el departament, i que no siguin decisions unilaterals com les que ha pres el conseller Gonzàlez-Cambray aquests últims mesos”, va assenyalar la delegada i portaveu del sindicat Ustec-STEs a Girona, Glòria Polls. Amb el lema “No va de vacances; va de mancances”, Polls va recordar que els docents han patit retallades des del 2008: “S’han de revertir perquè puguem fer la nostra feina i atendre el nostre alumnat de forma individualitzada tal com es mereix.” En un comunicat unitari que es va llegir ahir assenyalen que l’avançament del calendari escolar ha estat la gota que ha fet vessar el vas i, entre altres demandes, reclamen el 6% del PIB en educació, la reducció de les ràtios estructurals i, com a reivindicació irrenunciable, el restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal. La concentració davant la Generalitat es va desenvolupar en un ambient reivindicatiu i festiu. També es van sentir crits de dimissió contra el conseller Gonzàlez Cambray.

Reunió amb el delegat

En una acció inèdita, el cent per cent de les direccions dels instituts de les comarques gironines es van sumar en bloc a la vaga i van signar un manifest conjunt en què van remarcar la “desconnexió” que hi ha amb el Departament d’Educació i van criticar que no se’ls tingui en compte en la presa de decisions. Entre els punts que recull el manifest, les direccions dels instituts gironins també reclamen al departament que concreti quina serà “la seva responsabilitat” en relació amb la sentència sobre el 25% del castellà dictada pel TSJC, “i més tenint en compte les possibles repercussions professionals que es poden derivar d’una actuació que no sigui legalment correcta”. A més, l’escrit també subratlla que als instituts gironins no els sembla “oportú” canviar el model de jornada a l’ESO. “S’ha evidenciat ja fa molts cursos que la jornada continuada evita la conflictivitat als centres i millora el rendiment acadèmic”, recull el manifest. En la segona jornada de vaga, avui, està previst que una representació de les direccions gironines es reuneixi amb el delegat territorial d’Educació, Adam Manyé.

Segons les dades del departament, el seguiment de la vaga de docents a la demarcació de Girona va ser del 31,76%. Pel que fa al seguiment en els centres de titularitat concertada, la incidència de la vaga va ser del 5,37%. Els sindicats van elevar la xifra de seguiment al 50%.

LA FRASE

Necessitem que se’ns escolti i no se’ns menystingui en la presa de decisions del departament
Glòria Polls
delegada i portaveu DEL SINDICAT ustec-STES a girona

LA XIFRA

4.000
docents
van participar al matí en la marxa que va concloure davant la seu de la Generalitat.

LA DATA

16.03.22
segon dia
de vaga. A les 11 h hi ha una manifestació amb inici i sortida davant la Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó