Educació

Una foto pel català a l’escola que havia de ser unitària acaba només amb ERC i Argimon

L’acció de suport pel català a l’escola convocada pel govern acaba amb l’absència dels consellers de Junts

Des de JxCat asseguren que no havien estat convocats oficialment

Aquest dimecres al matí, coincidint amb la jornada de protesta als centres educatius en contra de la sentència del TSJC pel 25% de castellà, el govern havia organitzat un acte “unitari” de suport a l’escala noble del Parlament. Però el que havia de ser una fotografia unitària del govern i els grups parlamentaris ha acabat sent un cop més una imatge de desacord. Al final, a les 8.45h, hora convocada per fer la fotografia, en primer terme a les escales només hi havia els consellers d’ERC del govern amb el president, Pere Aragonès. I com a únic representant dels consellers de Junts, Josep Maria Argimon. Al darrer, diversos diputats d’ERC.

Fonts de la vicepresidència, de Junts, argumenten que no s’han posat a la fotografia perquè han vist que només hi havia diputats d’ERC. I des del grup parlamentari de Junts asseguren que se’ls havia informat de l’acció però que no havien estat convocats oficialment. Fonts de la presidència, d’ERC, diuen que es va tractar aquesta qüestió a la reunió de la Mesa de dimarts passat, on hi ha membres d’ERC, Junts i la CUP.

Fonts de la vicepresidència expliquen que els consellers de Junts sí que estaven convocats i que tots havien confirmat la seva presència però que quan han arribat a l’escala noble del Parlament han vist que només hi havia diputats del grup parlamentari d’ERC. Llavors, segons aquestes mateixes fonts, s’ha proposat a la presidència de la Generalitat fer la fotografia només amb membres del Govern però que s’hi ha negat i llavors han marxat amb l’argument que no era una acció unitària. A més, apunten que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s’ha posat a la fotografia per error.

Des de la CUP-NCG han explicat que no s’han afegit a la imatge unitària convocada pel govern perquè “per a nosaltres la foto és a les mobilitzacions, juntament amb la comunitat educativa que avui protagonitza una nova jornada de vaga”. “No avalarem que el Govern es renti la cara amb més propaganda, mentre dona l’esquena a les reivindicacions del sector educatiu i abandona els centres educatius en la defensa de la immersió lingüística”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona