Educació

La negociació entre Educació i docents continua encallada

Departament i sindicats van intentar ahir, sense èxit, un acostament abans de la reunió de dilluns

Els sindicats rebutgen que la recuperació de l’horari lectiu no sigui igual a primària i a secundària

Dilluns hi ha convocada una mesa sectorial entre el Departament d’Educació i els sindicats, en què s’haurà de tractar, segons l’ordre del dia, la recuperació de les condicions laborals prèvies a les retallades del 2012, així com el procediment per configurar les plantilles dels docents per al curs vinent. Els sindicats estan valorant si es presentaran o no a la reunió, i en cas de negativa, seria la sisena mesa sectorial en què planten el Departament d’Educació. Ahir, els representants de l’administració i dels treballadors es van reunir per intentar un acostament abans de la mesa sectorial i després de cinc jornades de vaga i de reunions que no han servit per acostar posicions. La trobada va servir, únicament, per certificar que les posicions continuen allunyades.

Segons asseguren els sindicats, el departament no ha mogut fitxa i continua amb una oferta que, segons ha defensat el departament, dona resposta al 70% de les demandes sindicals. Aquests neguen que sigui així. Segons els sindicats, algunes preteses millores plantejades pel departament responen a fets externs, com ara la reducció de la ràtio a P3 motivada per la baixada de la natalitat, o a accions que ja estaven previstes, com ara el fet que les substitucions siguin d’un mínim de mitja jornada i un terç. Altres propostes els semblen inassumibles tal com estan plantejades, i la principal ara mateix és la diferència que es fa entre primària i secundària a l’hora de recuperar l’horari lectiu anterior a les retallades. El departament proposa recuperar les 23 hores lectives a primària el curs 2023/2024 i les 18 hores lectives de secundària el 2024/2025. “Volem una millora per a tot el col·lectiu el curs que ve. Si aconseguim que ens assegurin aquesta millora ens asseurem a negociar la resta de les peticions”, va assenyalar ahir la portaveu d’Ustec-STEs, Iolanda Segura. La portaveu recorda que la retallada es va aplicar igual per a tothom i defensa que el retorn també ho haurà de ser.

LA FRASE

Volem una millora per a tot el col·lectiu el curs que ve
Iolanda Segura
Portaveu del sindicat ustec-stes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Meteorologia

Prop de 1.200 trucades al 112 fins al matí relacionades amb la pluja

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró