Educació

Més de dos mil alumnes han fet visites pedagògiques als equipaments culturals de Lloret

Un total de 2.240 alumnes han participat en visites pedagògiques als equipaments culturals de Lloret de Mar durant aquest curs 2022-2023. Els alumnes són de centres educatius de Lloret i d’altres municipis catalans com Salt, Palamós, Santa Coloma de Farners o Girona.

L’Ajuntament de Lloret va iniciar el projecte de visites pedagògiques al Museu del Mar l’any 2008. Després d’aquesta primera edició, el projecte s’ha anat ampliant als Jardins de Santa Clotilde, el Castell de Sant Joan, el poblat iber del Turó Rodó i la Casa Museu de Can Font. La proposta per a les escoles inclou activitats per a educació infantil, per a cicles mitjans i cicles superior d'educació primària i secundària.

Per una banda, al Museu del Mar s’ofereixen diferents visites. Per a educació infantil hi ha una visita centrada en la recerca de contes relacionats amb la navegació de cabotatge entre d’altres, anomenat La màgia del Mar. També hi ha Pirates a l’abordatge!, on es visita la part del museu dedicada a la pirateria. Per al cicle mitjà d’educació primària trobem visites relacionades amb el món de la pesca i els vaixells, i d’altres com Rosa dels Vents, basada en la rosa que hi ha a la terrassa del museu. Finalment, pel que fa al cicle superior de primària s’ofereix un joc de rol amb el nom d’Atrapa la bandera, mentre que per a secundària, s’ofereix Descobreix els secrets de Santa Clotilde, una visita on s’endinsa en la mitologia a través de les estàtues del jardí.

Al Castell de Sant Joan, les vistes estan dissenyades per al cicle mitjà i superior de primària. En ella els alumnes coneixen com era la vida al Castell de Sant Joan a través d’un joc i una interpretació.

D’altra banda, al Turó Rodó hi ha una visita per a educació infantil i cicle inicial de primària, anomenat Fem d’arqueòlegs al Turó Rodó. Mentre que per al cicle superior de primària i ESO n’hi ha un on s’experimenta de primera mà com vivien els ibers.

Finalment, a la Casa Museu de Can Font s’ofereix una visita per al cicle superior de primària. En aquest es treballa qui eren els indians i es combina amb un professor de música que presenta la història i canta havaneres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona

Retransmissió radiofònica de la nova Orquestra Filharmonia

Girona
infraestructures

L’R3, R4, R7 i R12 afectades pel robatori de coure reuperen la normalitat

barcelona
MEDI AMBIENT

El govern aposta pel reagrupament de ramats per evitar atacs de l’os bru

Boldís
SERVEIS

Més freqüència de pas en el bus del Parc Nacional d’Aigüestortes

Pobla de Segur
societat

Mor Mari Valldeperas, històrica del voluntariat a Sabadell

societat

900 joves atesos en set mesos al servei d’acompanyament emocional del govern

barcelona
Girona

El PSC, indignat per la pèrdua de línies a La Baldufa

Girona
MEDI AMBIENT

El pàrquing regulat per accedir al pantà de Sau es reactivarà el dia 22

Sau
Medi Ambient

El pantà de Sau s’omple de curiosos per tornar a veure l’església envoltada d’aigua

barcelona