Educació

El govern vol convertir Catalunya en un referent europeu en FP

El nou decret de centres de formació professional integrada té com a objectiu assolir la formació de 800.000 persones en els pròxims anys i prestigiar aquests estudis

La Generalitat impulsarà un sistema únic que ordeni la xarxa de centres de formació professional amb l’objectiu de formar i acreditar fins a 800.000 professionals amb un nivell mitjà de qualificació en els pròxims anys. “Donar resposta a les futures necessitats del sistema productiu”, és, junt amb la reducció de l’atur i de l’abandonament escolar, un dels objectius principals d’aquest projecte.

Segons ha explicat avui la portaveu Patrícia Plaja després de la reunió del Consell Executiu, el govern vol donar un nou impuls a la FP, perquè Catalunya sigui “la regió més productiva del sud d’Europa”, amb els professionals “més ben formats de cara a l’horitzó 2030”.

L’aprovació del decret de formació professional integrada, ha explicat la portaveu, regularà la creació i el desplegament dels diferents centres. També s’elaborarà un mapa, que és previst que estigui enllestit a final d’any, que detalli les necessitats de cada zona del país i que facilitarà “el disseny i la gestió de les polítiques de formació i qualificació”.

“Actualment –ha explicat Plaja– l’estructura no s’ajusta a les necessitats del teixit productiu; ara, el nou model dóna resposta a aquestes necessitats i també atorga el reconeixement i el prestigi a la formació professional i als centres que la imparteixen”. El mapa, construït a partir dels 2.233 centres de FP, vol donar resposta a les necessitats de qualificació de qualsevol persona al llarg de la vida, entre els de 16 i els 67 anys.

Segons l’anomenat Sistema FPCAT, hi haurà una oferta d’itineraris formatius complets i l’oportunitat d’especialitzar-se sectorialment. Cada centre serà referent en el seu àmbit i també es podran establir col·laboracions en xarxa i promoure acords amb empreses i altres institucions.

Altres acords del Consell

Entre la resta d’acords de govern, el Consell Executiu ha decidit que l’any vinent es commemoraran diverses efemèrides, que inclouran els 100 anys de la ràdio a Catalunya, els 125 del cooperativisme a Catalunya; els naixements dels escriptors Vicent Andrés Estellés i Montserrat Vayreda; els 50 anys de la mort de Caterina Casas i Salvador Puig i Antich i els centenaris de la defunció d’Àngel Guimerà i Joan Salvat-Papasseit, entre altres.

Finalment, també s’ha posat en marxa un sistema intern per alertar sobre infraccions normatives i conductes irregulars en l’àmbit laboral i professional a l’administració. El sistema garantirà l’anonimat i la confidencialitat de les comunicacions, així com la protecció de la persona alertadora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La crònica

Les probabilitats que t’atropelli una bicicleta

Societat

Afavorir la inclusió de joves LGTBIQ+

El Prat de Llobregat
SOCIETAT

Canet vol preservar el so de les campanes declarant-les bé cultural d’interès local

CANET DE MAR

El barri Devesa-Güell bateja una plaça amb el nom de Natàlia Molero

girona

El Col·legi de Metges distingeix Miquel Carreras, Josep Lloveras i el Bernat Jaume

GIRONA

Tensió i cops de porra a la seu de Ciutat Vella durant la protesta pel desallotjament de La Tancada

Barcelona
Sant Joan les Fonts

Adhesió a l’entitat que promou lla municipalització de l’aigua

Sant Joan les Fonts
societat

Protesta davant la Monumental de Barcelona contra la festa pel Dia Internacional de la Tauromàquia

Barcelona
societat

La subvenció per pagar el 75% de l’enllumenat nadalenc del comerç barceloní costarà 1,4 milions d’euros

Barcelona