Educació

educació

El govern espanyol ajorna fins al 2025 la reforma de les proves de la selectivitat

El govern espanyol ha decidit ajornar un any l’aprovació del decret per regular la nova selectivitat, que s’havia de començar a aplicar aquest curs i que ja es va suspendre fa uns mesos per la convocatòria de les eleccions del 23 de juliol. Per tant, les proves d’accés a la universitat (PAU) es mantindran com fins ara aquest 2023/2024 i no es reformaran fins al 2025, segons va comunicar ahir el Ministeri d’Educació, que va justificar la decisió al·legant que l’aprovació de la norma excediria les competències de l’actual govern en funcions. La Generalitat va criticar ahir aquesta mesura.

El mes de febrer passat, el ministeri va presentar un esborrany del reial decret que havia de regular les proves d’accés a la universitat, un model d’implementació –recorda el departament de Pilar Alegría– que ha de ser gradual i que s’havia de començar a aplicar el 2024 per acabar la implementació definitiva el 2027.

La decisió es va traslladar ahir a les comunitats autònomes, així com també a la Conferència de Rectors de les Universitats (CRUE), que ahir va aplaudir la decisió perquè feia temps que reclamava una moratòria. L’executiu espanyol considera que l’ajornament “rebaixa la incertesa de docents, alumnes i famílies”.

Des de la Generalitat, però, es va lamentar ahir la “falta de planificació” de l’Estat per deixar el decret sobre la nova selectivitat sense aprovar. Els departaments d’Educació i Recerca i Universitats van remarcar que les proves sí que experimentaran algunes modificacions tècniques i van reclamar a l’executiu espanyol que avanci la publicació de l’ordre ministerial que les concreta, que en anteriors convocatòries no es va fer fins a finals de gener.

La selectivitat aquest curs, doncs, mantindrà la mateixa estructura i només es faran canvis en els models d’exàmens per adaptar-los als continguts de l’alumnat que cursa l’actual batxillerat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó