Educació

Campllong obre avui de nou l’escola

Quan s’obre la porta d’una escola en un poble, se li dona vida, futur. Avui a Campllong reobriran l’escola cinquanta anys després que es tanqués per falta d’alumnat. “És un luxe amb molts aspectes”, reconeix la directora de l’escola de Campllong, Lídia Sanahuja. La localitat del Gironès formava part d’un pla pilot de reobertura d’escoles rurals iniciat el 2020; el setembre del 2021 es va reobrir l’escola de Palau de Santa Eulàlia, inclosa en el pla.

L’escola de Campllong tindrà dues aules amb divuit alumnes i dues mestres, més la directora. Hi ha deu escolars d’educació infantil i vuit de cicle inicial, d’edats compreses entre els 3 i els 8 anys. “Una escola petita te avantatges i inconvenients i procurem estirar al màxim els avantatges”, assenyala la directora, que va rebre la proposta el mes de febrer quan exercia de mestra a Girona amb la condició que l’escola s’obriria si hi havia suficients inscripcions: el mínim eren deu alumnes i el màxim eren vint. La directora valora el fet que una escola petita permet atendre molt millor la diversitat. Hi afegeix que és important que els infants coneguin el poble on viuen. Fins ara els nens en edat escolar a Campllong assistien a col·legis de pobles veïns. A més de Campllong, avui es posen en marxa dos centres educatius públics més: l’institut escola Mossèn Joan Batlle de Blanes i l’institut escola Josep Pous i Pagès de Figueres. Per altra banda, el Departament d’Educació va informar dels centres públics de nova construcció: El Gegant del Rec, de Salt , l’escola Josep de Ribot i Olivas, a Vilamalla, i l’escola Madrenc, a Vilablareix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva