Educació

EDUCACIÓ

Tot torna a començar

Quan els nens recuperen les cadires de la taula on han estat desades durant l’estiu, tot torna a començar. Un inici de curs escolar propi d’una normalitat que per primer cop han conegut els alumnes de P3 d’educació infantil, els que la consellera d’Educació Anna Simó va definir com “els fills de la pandèmia”.

A la ciutat de Girona, van començar el curs escolar 668 nens i nenes d’educació infantil (de 0 a 3 anys) a les escoles bressol públiques; 9.569 d’educació infantil i primària (de 3 a 11 anys) i 5.154 d’educació secundària obligatòria (ESO). Són 450 els alumnes de l’escola Madrenc de Vilablareix que ahir van estrenar un nou equipament amb sis aules d’educació infantil, dotze de primària i patis diferenciats i que inclou servei de biblioteca. Pel que fa a les cinc escoles de primària i als quatre instituts de secundària de Banyoles, van iniciar les classes 569 alumnes d’educació infantil, 1.451 alumnes d’educació primària i 1.703 alumnes d’educació secundària. Pel que fa a l’escola bressol La Balca, començarà el curs 12 de setembre amb 74 alumnes. Durant l’estiu han avançat les obres d’ampliació de l’escola bressol de Banyoles.

Manca d’espai a Olot

A l’institut escola La Greda d’Olot s’han habilitat espais com a aules lectives per la manca d’espais. Així ho va denunciar l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) del centre, que fa mesos ja va denunciar que el centre estava “desbordat” per la manca de planificació del Departament d’Educació. De fet, es preveu que s’instal·lin barracons per poder tenir nous espais lectius, però no estaran disponibles fins al gener de l’any vinent. L’AFA assegura que la biblioteca, el menjador i el despatx d’administració s’han convertit en aules per fer-hi classe en espera dels mòduls prefabricats. Segons va explicar l’AFA a l’agència ACN, l’Ajuntament d’Olot ja ha començat les obres de les escomeses per instal·lar-hi els mòduls prefabricats. Per contra, però, no tenen cap novetat d’Educació i de moment no han vist que el departament hagi mogut fitxa. Aquest curs, La Greda té 62 infants i joves més que el curs anterior i és un centre d’alta complexitat.

Barracons a Figueres

L’escola Carme Guasch de Figueres, que treballa en barracons des del l’any 2006, va començar el curs escolar sense les pintades incíviques que van aparèixer la setmana passada. L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, va criticar l’acte i va recordar que “la brometa la paguem tots”. En els pressupostos d’aquest any de la Generalitat s’incloïa una partida d’1,6 milions d’euros per a la construcció de l’escola Carme Guasch a Figueres entre les propostes d’Educació L’ AFA va denunciar que ahir va començar el seu 17è curs en barracons sense que hagi començat l’obra de l’edifici nou.

El projecte educatiu de la nova escola de Campllong

“Molta emoció.” Així definia el primer dia la directora de l’escola de Campllong, Lídia Sanahuja. La població torna a tenir col·legi després de 52 anys. Els divuit alumnes matriculats es divideixen en dues classes: una d’infantil (3, 4 i 5 anys) i una altra per a nens de 6, 7 i 8 anys. L’ escola és al local social i s’ha aprofitat un espai obert que hi havia al primer pis per fer-hi dues aules i una tercera zona polivalent. A sota de l’escola hi ha la llar d’infants del poble. La directora, Lídia Sanahuja, va explicar el mètode de treball: “La nostra intenció és que els nens a l’aula no facin el mateix tots alhora; hi haurà una àrea on faran activitats plegats que prèviament se’ls haurà explicat i una altra espai on es farà el treball més sistemàtic amb l’acompanyament de la mestra, que els guiarà i resoldrà dubtes.” Sanahuja destaca l’avantatge de l’atenció individualitzada de les escoles petites que permet “treure el màxim potencial de cada alumne”.

Dos nous instituts escola

El curs comença amb dos nous instituts escola a les comarques gironines: el Mossèn Joan Batlle de Blanes i el Josep Pous i Pagès de Figueres. Els primers instituts escola els va impulsar la Generalitat durant la República com a centres inspirats en els principis pedagògics de l’Escola Nova Catalana.

A Blanes, l’institut escola Mossèn Joan Batlle té 355 alumnes, 51 a secundària. L’institut escola Josep Pous i Pagès, al barri del Culubret de Figueres, comença aquest model per intentar que l’alumnat no deixi l’escolarització. A 1r d’ESO hi ha matriculats 34 alumnes d’un total de 200.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona