Educació

educació

Una comissió d’experts haurà de proposar les prioritats educatives per al curs vinent

Els grups consensuen els perfils i el govern proposarà els noms a principis de gener

Els acords hauran de ser validats pels grups parlamentaris

Una comissió educativa formada per docents, directors de centres, inspecció, famílies, món local i entitats pedagògiques serà la que defineixi les principals prioritats que s’hauran d’implementar el curs 2024-2025 i per tant s’espera que el document de propostes estigui llest com a molt tard a finals de febrer.

Més que mesures concretes, com havien demanat alguns grups, aquest ha estat l’únic acord que s’ha consensuat en la cimera celebrada aquesta tarda al Palau de la Generalitat per valorar els resultats de l’informe PISA i adoptar mesures per afrontar un canvi estructural del sistema educatiu. La consellera Anna Simó ha comparegut davant dels mitjans per explicar que de moment només s’ha consensuat el perfil dels integrants de la comissió i que a principis del mes de gener el govern proposarà els noms que hauran de ser consensuats amb els grups parlamentaris. En total seran 15 persones que tindran una representació suficient del sistema docent català, ha subratllat Simó i que faran la diagnosi i les millora. “El que ha quedat clar és la confiança dels grups parlamentaris en la comunitat educativa”, ha destacat la consellera.

Tal com ja havia advertit la portaveu del govern Patricia Plaja l’acord ha estat de mínims, quasi una declaració d’intencions, un punt de partida. Es tracta de visualitzar que es posa la confiança en el món educatiu, que les mesures les decidiran ells i se sotmetran després a la valoració dels grups parlamentaris.

A banda d’aquestes primeres mesures més prioritàries, el grup d’experts també ha d’elaborar un segon informe amb les mesures que creu que s’hauran d’adoptar a mig i llarg termini.

Una coordinadora tècnica del grup serà l’encarregada de reunir-se amb els grups parlamentaris. Els acords també s’elevaran als Consell Escolar de Catalunya perquè doni el seu vist-i-plau.

La consellera ha agraït als grups que hagi hagut “el consens suficient per poder començar a treballar de manera immediata”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens