Educació

Educació

Creen una càtedra centrada en la informàtica al núvol i les aplicacions natives

Segons rector de la URV, Josep Pallarès, la nova formació “és clau per consolidar l’educació tecnològica a la universitat”

La Universitat Rovira i Virgili (URV) i T-Systems, la divisió de serveis de digitalització per a empreses i administració pública de Deutsche Telekom, han creat la Càtedra de Cloud Computing. “Aquesta formació amb T-Systems és clau per consolidar l’educació tecnològica a la Universitat i assenta les bases per a una col·laboració publicoprivada duradora i de qualitat”, ha afirmat el rector de la URV, Josep Pallarès. Es tracta d’una càtedra centrada en la informàtica al núvol i les aplicacions natives que se’n deriven i que té com a objectiu proporcionar a estudiants i professionals una comprensió sòlida dels conceptes clau d’aquest àmbit en “auge”. S’impartiran cursos, seminaris, tallers i activitats formatives i es potenciarà la recerca. En concret, la nova càtedra promourà l’aprenentatge dels serveis que s’utilitzen per implementar i escalar les aplicacions natives del núvol de manera efectiva, com és el cas d’AWS (Amazon Web Services) i els seus serveis AWS Lambda, Amazon Elastic Container Service, Amazon Elastic Kurbenetes Service i Amazon Simple. Es preveu la concessió de beques i ajudes. A més, s’organitzaran activitats per difondre els coneixements. “Les empreses busquen posicionar-se en aquest context d’evolució tecnològica tan ràpida”, afirma Pedro García, responsable de la càtedra i catedràtic del departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona
educació

Torna la lluita al carrer i a l’aula

Barcelona
La crònica

Mutilats inesquinçables

MEDI AMBIENT

El Maresme farà el projecte per reomplir l’aqüífer de la Tordera

Mataró
SALUT

El programa per a la prevenció i l’abordatge de l’obesitat infantil es posa en marxa a 35 municipis

BARCELONA

La malaltia que callen

Barcelona
SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona