Educació

BANYOLES

Acorden unificar les escoles Camins i Pla de l’Ametller per al curs 2028-29

Els serveis territorials d’Educació i l’Ajuntament de Banyoles han acordat planificar la fusió de les escoles Camins i Pla de l’Ametller en una sola a partir del curs 2028-29 arran de la baixada de la natalitat que preveu menys alumnat a les aules, segons informa l’Agència Catalana de Notícies.

L’AFA de l’escola Camins exposa que és una decisió que s’ha fet oficial aquest dimecres al vespre, a la reunió del Consell Escolar Municipal de Banyoles, i la previsió és que tots els estudiants es traslladin a les instal·lacions del Pla de l’Ametller. Les famílies exposen, però, que hi ha dubtes sobre el com perquè, entre les propostes, hi ha fer-lo de manera “gradual” o “en un sol bloc”. L’AFA reclama que sigui de cop per evitar separar germans en dues escoles diferents.

L’AFA de Camins demana planificar “amb garanties” la unificació i que la fusió amb l’escola Pla de l’Ametller sigui “en bloc”. En un comunicat, les famílies apunten que consideren “indispensable” comptar amb un termini “mínim” de quatre anys per treballar en un projecte conjunt que prioritzi criteris pedagògics i no obligui a separar germans en dos centres.

Segons remarquen, Departament i Ajuntament plantegen que el curs 2028-29 tot l’alumnat de l’escola Camins ja s’hagi traslladat a l’actual edifici de l’escola del Pla de l’Ametller i alerten que “no realitzar aquesta fusió en un sol bloc implicaria la separació de germans en dos centres diferents durant el procés i no garantiria la creació del nou projecte educatiu”.

Així doncs, l’AFA demana que aquesta fusió sigui “en bloc”, també per garantir que s’adeqüen les instal·lacions del Pla de l’Ametller per acollir tot l’alumnat.

“El passat mes de novembre, l’AFA de Camins ja va expressar aquestes demandes en el procés participatiu engegat pel Departament d’Educació i obert a tots els centres”, exposen al comunicat, alhora que lamenten que aquestes peticions “fins al moment no han estat escoltades”. Per això, reclamen que se’ls tingui “en compte” i atenguin unes peticions que consideren “lògiques i ben fonamentades”.

“Demanem, una vegada més, que se’ns escolti i se’ns respecti. I tornem a demanar als nostres representants polítics i als responsables d’Educació que els criteris de planificació educativa a la ciutat de Banyoles es basin en el consens i prioritzin els criteris pedagògics per davant dels econòmics. Perquè entenem que el que està en joc no és només el futur de la nostra escola sinó la continuïtat d’un projecte compromès amb els reptes educatius que planteja actualment la nostra societat i un referent dins la comarca des de fa més de deu anys”, conclou l’AFA al comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona