Educació

educació

Educació implantarà el curs vinent un pla per millorar les mates i la comprensió lectora

Simó presenta un paquet de mesures al Consell d’Educació de Catalunya però admet que el context “no és l’idoni” i que algunes propostes no es podran aplicar

Educació reforçarà el proper curs l’aprenentatge de les competències matemàtiques i lingüístiques amb la creació d’un perfil professional docent en aquestes dues àrees.

En matèria de comprensió lectora, es desplegarà un pla amb formació docent, inicialment a 250 centres, per millorar les metodologies d’aprenentatge de la lectoescriptura. I s’acompanyarà d’uns documents guies que inclouran els criteris d’aprenentatge i avaluació clau per a cadascun dels cicles.

Pel que fa a les matemàtiques, es posarà en marxa el curs 2024-2025 un programa de millora adreçat inicialment a 200 centres educatius. Inclourà formació i assessorament en horari de centre, materials didàctics, programacions i guies per a docents.

Aquestes són algunes de les mesures que la consellera d’Educació, Anna Simó, ha traslladat aquest dimarts al ple del Consell d’Educació de Catalunya en resposta al document de propostes creat pel Grup Impulsor de millores educatives per millorar els resultats educatius després dels mals resultats de l’informe PISA.

El departament remarca el “context poc idoni” per desplegar qualsevol mesura tenint en compte que no hi ha pressupostos aprovats, la legislatura s’acaba i no s’ha pogut crear encara l’Agència d’Avaluació i Prospectiva, una eina que Educació volia impulsar per generar evidències científiques que guiïn les polítiques per millorar la qualitat del sistema educatiu. Es compromet a crear-la a l’inici de la propera legislatura si continua al Govern.

També alerta que hi ha propostes que no són aplicables a curt termini, no només per la manca de pressupost, sinó perquè implementar-les totes alhora podria suposar un “tensionament” del sistema. Ara bé, es compromet a fer-les efectives quan sigui possible.

Una de les mesures que va plantejar el grup va ser recuperar la sisena hora, però la consellera no n’ha fet referència explícita.

Educació també s’ha compromès a presentar en el primer trimestre del curs 2024-2025 un pla de xoc contra l’abandonament escolar prematur amb l’objectiu de situar Catalunya per sota del 9% que marca la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet