Educació

Les escoles, en peu de guerra per l'avançament del curs

Una vintena de centres del Baix Maresme amenacen ara amb la dimissió d'equips directius si Educació no rectifica la seva política

Alguns pares recullen signatures per l'eliminació de les sortides

Els canvis en el calendari escolar, amb l'avançament del curs una setmana, no han estat una bona notícia per als docents. Ahir, abans no tanquessin les aules per deixar-ho tot a punt per obrir avui les portes als alumnes, una vintena de directius dels centres del Baix Maresme van signar un manifest en contra de la política educativa de la Generalitat en què amenacen amb més accions de protesta.

Segons denuncien els directors dels centres a través d'aquest comunicat, les retallades en material i personal del departament els últims anys estan portant els centres a una greu situació que, segons diuen, “malgrat el que es diu públicament impossibilita, a la pràctica, dur a terme les expectatives i els objectius que el mateix departament crea”. És per això que a través dels claustres escolars han assumit la decisió de mantenir les accions que molts dels centres ja van avançar abans de l'estiu per suprimir sortides i colònies en vista de la negativa de mantenir la jornada intensiva al juny. A aquestes mesures de pressió se n'hi han d'afegir d'altres de més punyents, com ara les properes dimissions d'equips directius, la insubmissió administrativa, o la negativa a fer proves externes avaluadores.

No tots els centres es plantegen portar a terme aquestes mesures. De fet, ahir a la tarda la directora del CEIP del Pla de l'Avellà, de Cabrera de Mar, assegurava que ja tenen aprovades les sortides pel curs que tenen previst fer. Tot i això, donen suport al manifest en contra de la política educativa del govern.

Escoles signants

Les escoles que hi donen suport són: d'Alella, Fabra i la Serreta; d'Argentona, Francesc Burniol, Les Fonts i Sant Miquel del Cros; el CEIP del Pla de l'Avellà, de Cabrera de Mar; L'Olivera i Mas Maria, de Cabrils; els centres Francesc Ferrer i Guàrdia, Lluís Millet, Marinada, Ocata i Rosa Sensat, del Masnou; Marina i Salvador Espriu, de Montgat; Santa Anna, de Premià de Dalt; La Lió, de Premià de Mar; El Cim, de Teià; Lola Anglada, de Tiana; Francesc Macià, de Vilassar de Dalt, i els centres de Vilassar de Mar Alocs, Escola del Mar, Pérez Sala i Vaixell Burriac.

Signatures en contra, a Pineda

L'eliminació de sortides i colònies que han portat a terme alguns centres tampoc no ha agradat als pares. Algunes AMPA, com ara la de l'escola Mediterrània de Pineda, s'han mobilitzat abans fins i tot que comenci el curs per recollir signatures en contra d'aquesta decisió.

La mesura de suspendre les colònies i sortides en alguns centres de Catalunya ha indignat els pares. La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya, la Fapac, ja va anunciar a final de la setmana passada que denunciarà les escoles que hagin decidit anul·lar les colònies i les sortides si aquestes activitats estaven previstes en el projecte educatiu del centre (PEC). Els mestres defensen que les hores que deixaven de fer al juny, durant la jornada intensiva, quedaven compensades per les hores de més que fan durant les activitats fora del centre que ara s'han anul·lat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona
BANYOLES

Detecten al Pla de l’Estany 50 colònies de gats amb 400 individus

BANYOLES

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus